Află totul despre rambursarea anticipată a creditelor

Dacă în momentul în care aplicați pentru un credit, vă gândiți să scapați cât mai repede de valoarea acestuia, trebuie să știți că o puteți face prin rambursarea înainte de termen. Cei mai multi dintre romanii care apeleaza la rambursarea anticipata au ca scop refinantarea creditului.

Ce înseamnă rambursare anticipată?

Ca să înțelegeți mai bine termenul de rambursare anticipată, am ales să detaliem ce presupune această acțiune, de a eficientiza un credit contractat, în special  de o persoană fizică. Rambursarea anticipată a creditelor se referă la lichidarea unei părți din soldul creditului în avans astfel încât nu mai plătiți dobânzile și comisioanele aferente acelor sume din principal, plătite în avans. Această acțiune desfășurată în cadrul instituțiilor bancare sau nebancare, nu presupune neapărat acoperirea totală a sumei împrumutate.

Suma credit:1000 lei
1000 lei 40000 lei
- +
Perioada de plata:20 luni
20 luni 60 luni
- +

Alege sistemul de rate descrescatoare si poti economisi

Vezi detalii
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

În acest caz, băncile sunt obligate să recalculeze costul total al creditului, iar pentru suma plătita în avans, nu se vor mai aplica dobânzi sau comisioane.

Când e recomandată rambursarea creditelor? Rambursarea înainte de termen poate fi solicitată oricand, indiferent de tipul creditului, singura condiție ar fi plata tuturor restanțelor existente. Însă pentru a fi siguri ca se rambursează anticipat suma dorită iar aceasta să se scadă integral din principalul datorat, trebuie să faceți acest lucru exact în ziua scadenței împreună cu plata ratei, dar mai ales în prima perioadă de viaţă a creditului.

Astfel, banca va avea toate taxele si comisioanele platite iar, ce se va rambursa peste valoarea ratei lunare, va fi scazut direct din principalul creditului.

Un fapt important de luat în considerare este că rambursarea poate fi parțială sau totală.

Rambursarea totala sau rambursare parțială a creditelor?

In situatia in care doreți să efectuați o rambursare anticipata partiala a creditului aveți posibilitatea sa optați pentru diminuarea perioadei de creditare sau pentru diminuarea ratei lunare.

Pentru rambursarea totala a ratelor, dupa achitarea ratei, soldul inscris pe scadentar va reprezenta exact suma ce trebuie platita bancii pentru a finaliza plata creditului.

Un alt aspect important al procesului de rambursare anticipată îl constituie faptul că vă scuteste de dobanzile si comisioanele pe care trebuia sa le platiti pana la incheierea perioadei contractuale.

La Credius aplici și primești răspuns online! Calculează aici creditul de care ai nevoie!