Afla ce inseamna calculator rambursare anticipata credit

Daca in momentul in care aplici pentru un credit, te gandesti sa scapi cat mai repede de plata ratelor acestuia, trebuie sa stii ca o poti face prin rambursarea inainte de termen. Cei mai multi dintre romanii care apeleaza la rambursarea anticipata au ca scop refinantarea creditului.

Ce inseamna rambursare anticipata? Cum functioneaza calculator rambursare anticipata?

Ca sa intelegi mai bine termenul de rambursare anticipata, am ales sa detaliem ce presupune aceasta actiune, de a eficientiza un credit contractat, in special de o persoana fizica prin intermediul unui calculator rambursare anticipata. Rambursarea anticipata a creditelor se refera la lichidarea unei parti din soldul in avans fie ca este vorba de credite nevoie personale sau oricare alte tipuri de credite. Aceasta actiune desfasurata in cadrul institutiilor bancare sau nebancare nu presupune neaparat acoperirea totala a sumei imprumutate. In acest caz, bancile sunt obligate sa recalculeze costul total al creditului, iar pentru suma platita in avans, nu se vor mai aplica dobanzi sau comisioane. Dar cand e recomandata rambursarea creditelor? Ei bine, rambursarea inainte de termen poate fi solicitata oricand, indiferent de tipul creditului, singura conditie fiind plata tuturor restantelor existente. Pentru a te asigura ca se ramburseaza anticipat suma dorita, iar aceasta se scade integral din suma principala datorata, trebuie sa faci acest lucru exact in ziua scadentei, impreuna cu plata ratei, de preferat in prima perioada de viata a creditului. Astfel, banca va avea toate taxele si comisioanele platite, iar ce se va rambursa peste valoarea ratei lunare, va fi scazut direct din principalul creditului. Un fapt important de luat in considerare este ca rambursarea poate fi partiala sau totala.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Rambursarea anticipata partiala este o operatiune prin care imprumutatul, prin efectuarea unei plati anticipate la credit, reduce datoria de capital si, in consecinta, ratele lunare. De obicei, la intocmirea unui contract de credit, bancile permit clientilor lor sa faca acest tip de rambursare anticipata in cel putin doua cazuri

– Pentru a rambursa integral sau partial creditul acordat inainte de data scadentei acestuia

– Atunci cand intervine o schimbare a situatiei personale (casatorie, nasterea unui copil, pierderea locului de munca) care ar putea genera dificultati in respectarea angajamentelor asumate

Care este diferenta de rambursarea anticipata totala?

In cazul rambursarii anticipate totale, creditul este rambursat inainte de scadenta, iar intreaga suma datorata bancii este anulata. Pentru acest scop, imprumutatul trebuie sa ramburseze intregul credit, inclusiv principalul si toate dobanzile acumulate. In acest caz, ca si in cel al rambursarii anticipate partiale, banca va renunta, in general, la orice taxe sau comisioane asociate rambursarii anticipate. Unul dintre avantajele acestui tip de operatiune este ca va permite sa eliberati resurse financiare care pot fi utilizate in alte scopuri. Pe langa acest aspect, trebuie remarcat faptul ca, in cazul in care creditul a fost contractat pentru a finanta o anumita achizitie (o masina sau o casa, de exemplu), rambursarea acestuia inainte de scadenta ar putea duce la o economie considerabila. Evident, este intotdeauna recomandabil sa va consultati cu banca inainte de a lua o decizie cu privire la rambursarea anticipata sau nu a creditului.

In concluzie, rambursarea anticipata este un avantajatat pentru imprumutat, cat si pentru creditor. Primul poate economisi la plata dobanzilor, in timp ce cel de-al doilea primeste intreaga suma datorata fara nicio deducere.

Rambursarea totala sau rambursare partiala a creditelor?

In situatia in care doresti sa efectuezi o rambursare anticipata partiala a creditului, ai posibilitatea sa optezi pentru diminuarea perioadei de creditare sau pentru diminuarea ratei lunare.

Pentru rambursarea totala a ratelor, dupa achitarea ratei, soldul inscris pe scadentar va reprezenta exact suma ce trebuie platita bancii pentru a finaliza plata creditului. Un alt aspect important al procesului de rambursare anticipata il constituie faptul ca te scuteste de dobanzile si comisioanele pe care trebuia sa le platesti pana la incheierea perioadei contractuale.

De exemplu, daca aveti un împrumut pe 24 de luni cu o rată anuală a dobanzii de 12% si efectuati o rambursare anticipata dupa 12 luni, nu veti mai fi obligat sa platiti dobanda ramasa pentru suma restanta. Acest lucru inseamna ca veti fi redus efectiv platile totale ale dobanzii cu 50%.

Daca aveti intrebari despre cum functioneaza rambursarea anticipata sau doriti sa aflati mai multe despre optiunile dumneavoastra, va rugam sa contactati echipa noastra de experți. Vom fi bucurosi sa va sfatuim si sa va ajutam sa luati cea mai buna decizie in functie de nevoile dumneavoastra.

Utilizati calculator rambursare anticipata pentru a vedea cat ati putea economisi daca ati face o rambursare anticipata a imprumutului dumneavoastra.

La Credius Credit IFN aplici si primesti raspuns online! Calculeaza aici creditul de care ai nevoie cu calculator credit nevoi personale Credius!

Citeste si despre: dupa cat timp de la angajare poti face creditimprumuturi fara loc de munca.