Ce este bugetul si cum il gestionam corect dupa aceasta criza globala? Sfaturi si recomandari

Bugetul personal nu inseamna a te priva financiar, ci este vorba mai mult despre preluarea controlului asupra banilor tai. A face un buget estimativ nu ar trebui sa se simta precum o povara. Aminteste-ti ca acest lucru poate fi un plan pentru banii tai.

Pentru a gestiona cat mai bine fiecare suma de bani, mai ales in contextul crizei globale, echipa Credius a pregatit cateva sfaturi si recomandari. Inca de la inceput trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare plan facut pentru banii tai ar trebui sa includa si vacante, excursii si momente de relaxare, nu numai economii.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Cum sa gestionezi banii in contextul pandemiei?

1.Analizeaza resursele pe care le ai disponibile in cazuri extreme

Daca exista o situatie pozitiva in situatia actuala, este faptul ca multe programe sunt oferite pentru a ajuta consumatorii sa depaseasca cu brio aceasta perioada din punct de vedere financiar. Astfel, daca ai ajuns in situatii extreme, identifica toate resursele disponibile si profita de cele care se potrivesc nevoilor tale.

Dincolo de orice economii pe care le-ai fi pus deoparte pentru situatii de urgenta, exista solutii care te pot ajuta sa elimini un decalaj de venit temporar. Multe institutii financiare nebancare ofera asistenta consumatorilor afectati de coronavirus. Contacteaza creditorii individuali sau solicita informatii de la IFN-uri, precum Credius pentru a afla ce variante ai la dispozitie.

2. Creeaza un plan de cheltuieli bazat pe prioritati

Evalueaza bugetul personal si creeaza-ti un plan de cheltuieli bazat pe prioritati. Ia in considerare toate sursele de venit disponibile si fa o lista realista a cheltuielilor lunare asteptate, prioritizand „necesitatile”.

Acestea sunt lucruri, precum chirie sau rate lunare, alimente, utilitati, asigurari, transport si medicamente. Apoi, fa calculele. Daca venitul tau se ridica la mai putin decat totalul cheltuielilor lunare, orice lucru care nu este un element prioritar va trebui amanat sau redus cat mai mult posibil pana cand criza se va termina si situatia ta financiara se va schimba.

3. Contacteaza creditorii

Daca nu va poti indeplini toate obligatiile financiare, contacteaza creditorii Credius pentru a cere asistenta. In functie de suma de bani necesara si de cat iti poti permit sa achiti lunar, poti sa simulezi un credit rapid, credit de nevoi personale sau un imprumut pe termen scurt pentru a afla, in functie de perioada de timp, ce suma trebuie sa achiti lunar.

In plus, poti tine cont de urmatoarele recomandari:

  • Pentru a-ti fi mai usor poti accesa un credit online, fara a fi nevoie sa te deplasezi. Completeaza cererea online si astepta aprobarea, iar ulterior te vei bucura de bani direct in cont.
  • Bugetul personal de venituri si cheltuieli ar trebui sa fie cel mai important pion atunci cand vrei sa ai un trai decent.
  • Incearca sa consumi bani cat mai inteligent. Utilizeaza vouchere de reduceri pentru cumparaturile online, astepta reduceri, analizeaza raportul calitate pret al produselor cumparate si profita de alimente si produse la bax.

Gestioneaza banii inteligent si bucura-te de toate metodele pe care le ai la dispozitie pentru a beneficia de sumele dorite!