De ce avem nevoie de educatie financiara inainte de a solicita credite?

A-ti forma o educatie financiara este esential pentru a intelege cum functioneaza creditul. Fiind o piatra de temelie a functionarea oricarei economii, creditul joaca un rol important in determinarea viitorului financiar al persoanelor fizice si al intreprinderilor deopotriva. Invatarea rolului pe care il are un credit, cum ar fi intelegerea importantei acestuia pentru dezvoltarea unor proiecte, poate ajuta oamenii sa ia decizii in cunostinta de cauza.

Este valabil in special atunci cand vine vorba de rezolvarea unor probleme financiare si de gestionarea datoriilor. Atunci cand este utilizat in mod responsabil, creditul poate contribui la construirea unei baze financiare solide pentru viitorul unei persoane sau al unei afaceri.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

De ce avem nevoie de educatie financiara?

Pentru a se asigura ca oamenii iau decizii in cunostinta de cauza cu privire la finantele lor, multe tari au facut din educatia financiara o prioritate in scolile si universitatile lor. Cursurile de educatie financiara ii invata pe studenti notiunile de baza despre buget, planificarea pentru pensie, investitiile responsabile si multe altele.

Aceste cunostinte le permit persoanelor sa avanseze, din punct de vedere financiar, prin crearea unor investitii solide sau prin evitarea pasi gresiti financiari costisitori.

Ce este creditul?

Pe langa educatia financiara formala, oamenii trebuie sa inteleaga si cum functioneaza creditul si impactul pe care il poate avea asupra vietii lor. Creditul este un imprumut pe care persoanele fizice sau juridice il contracteaza pentru a finanta o nevoie, cu intentia de a-l rambursa in timp, de obicei in schimbul unei anumite rate a dobanzii. Pentru a se asigura ca oamenii pot gestiona datoriile in mod responsabil, unii creditori verifica adesea scorul de credit al unei persoane inainte de a acorda un imprumut.

Punctajele de credit sunt determinate de diversi factori, cum ar fi istoricul platilor anterioare, valoarea datoriei restante si durata perioadei de rambursare. Un scor de credit mai mare poate indica faptul ca o persoana a fost responsabila cu imprumuturile anterioare, in timp ce un scor scazut poate sugera ca a avut dificultati in efectuarea platilor la timp. Prin intelegerea acestor criterii, consumatorii pot lucra pentru a isi imbunatatesc scorul de credit, ceea ce le poate deschide calea catre mai multe oportunitati financiare.

Care este legatura dintre cele doua concepte?

O educatie financiara solida si dorinta de a gestiona bine creditele, merg mana in mana. Atunci cand persoanele inteleg cum functioneaza creditul, sunt mai bine pregatite pentru a lua decizii inteligente,  cand vine vorba de imprumuturi si de gestionarea datoriilor.

Creditul este adesea necesar pentru etapele importante ale vietii, cum ar fi cumpararea unei masini sau a unei case, astfel incat majoritatea lumii trebuie sa fie constienta de importanta sa si de modul in care il pot utiliza in mod responsabil. Investind in educatia financiara, cei ce vor sa imprumute o suma se pot asigura ca au cunostintele si abilitatile necesare pentru a face alegeri financiare corecte.

Educatie financiara pentru un viitor mai bun

Putine generatii de consumatori au deprins cum anume functioneaza banii si care este impactul economic al unor evenimente politice, militare sau alta natura relevanta. Din aceasta cauza, economia a fost adusa spre colaps in mai multe perioade. Vor exista intotdeauna specialisti din diverse domenii, precum piata stocurilor sau a crypto-monedelor, care vor incerca sa profite de bunavointa si bugetul tau.

Deciziile financiare nechibzuite, alaturi de problemele intampinate de furnizori, distribuitori sau cele provocate de guverne, conduc la inflatie si o posibila criza economica. Astfel, o educatie financiara avansata devine aproape o datorie morala a cumparatorului modern, pentru a contribui, prin propriile decizii, la bunastarea sa si la cea a economiei.

Un simplu imprumut sau o investitie pentru viitor?

Creditul este adesea privit ca fiind o simpla datorie, insa exista situatii in care se poate dovedi a fi o investitie pentru viitor. De exemplu, inceperea unei afaceri poate fi o sarcina interesanta, dar descurajanta. Cu toate acestea, daca dispui de resursele si strategiile potrivite, te poti asigura ca parcursul tau antreprenorial incepe cu dreptul. Una dintre cele mai importante componente pentru inceperea si functionarea unei afaceri de succes este accesul la credite. Creditul poate ajuta antreprenorii tineri si aflati la inceput de drum sa isi lanseze cu incredere companiile, oferindu-le acces la fondurile necesare in avans.

Pentru cei care abia incep sa se lanseze in lumea antreprenoriatului, creditul reprezinta o resursa nepretuita pentru constituirea rezervelor de capital si pentru a investi in componente cheie, cum ar fi stocurile sau consumabilele. Fara acesta, multe intreprinderi nou infiintate s-ar putea sa nu se lanseze niciodata din cauza lipsei de finantare initiala.  In plus, accesul la credite le poate oferi antreprenorilor un avantaj pe pietele competitive, permitandu-le sa investeasca in campanii de marketing si in alte strategii menite sa le creasca baza de clienti. Bineinteles, fara o educatie financiara temeinica, infiintarea unei companii si accesarea unui credit cu un scop aplicat, pot deveni adevarate provocari.

Concluzii

In concluzie, educatia financiara si intelegerea modului in care functioneaza creditul sunt componente esentiale pentru formarea unor cunostinte financiare solide, pentru viitor. Cu aceste informatii, multi pot profita de optiunile de creditare disponibile, fara a ajunge, din nestiinta, sa acumuleze datorii.

Este recomandat ca cei ce apeleaza la serviciile de imprumut, sa depuna un efort activ pentru a invata mai multe despre aceste servicii, deoarece aceasta este cheia pentru a lua decizii informate si responsabile cu banii lor.