Ce este un card de credit si la ce se poate folosi?

Un card de credit este o bucata subtire dreptunghiulara din plastic sau metal emisa de o banca sau o companie de servicii financiare, care permite posesorilor de carduri sa imprumute fonduri cu care sa plateasca bunuri si servicii. Cardurile de credit impun conditia ca detinatorii sa ramburseze banii imprumutati, plus orice dobanda aplicabila, precum si orice costuri suplimentare convenite, fie integral pana la data facturarii, fie in timp.

Atunci cand efectuati o achizitie cu un card de credit Romania, este important sa va amintiti ca un card de credit actioneaza, in primul rand ca un imprumut care trebuie rambursat. Acest imprumut are o rata procentuala anuala  (APR), care este rata pe care o veti plati daca se acumuleaza taxe de dobanda, in conformitate cu conditiile contractului semnat.  APR este determinat de mai multi factori, inclusiv de tipul cardului de credit. Cineva cu un istoric de credit puternic poate avea o rata mai mica decat cineva cu un istoric de credit mic sau deloc.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Card de credit vs card de debit

Cardurile de credit difera de cardurile de debit prin faptul ca un card de debit este conectat direct la o piata monetara sau la un cont de verificare si debitat din soldul disponibil in acel cont. Nu exista facturi lunare sau taxe de dobanda, deoarece, spre deosebire de un card de credit, nu exista bani datorati dupa tranzactie. Asadar, card de credit vs card de debit – ce alegi?

Card de credit – avantaje

Atunci cand sunt utilizate in mod responsabil, cardurile pot fi instrumente valoroase pentru achizitionarea unor bunuri, achitarea unor calatorii, gestionarea unor situatii de urgenta sau a cheltuielilor neplanificate. Opteaza cu incredere pentru un card de credit, avantaje exista si nu trebuie uitate!

Cum folosesc cardul de credit in mod responsabil?

La fel ca majoritatea produselor financiare, te poti bucura de avantajele unui card de credit atunci cand acesta este folosit in mod responsabil. Este esential pentru oricine decide sa deschida o linie de credit sa ia in considerare modul in care intentioneaza sa efectueze platile si cum sa isi foloseasca noua putere de cumparare in mod responsabil. Chiar si cel mai bun card  trebuie utilizat cu mare atentie! De altfel, exista chiar si credite pentru pensionari, criteriile pentru obtinerea unei astfel de rambursari fiind pe cat se poate de usoare.

Poate fi benefic sa utilizati un card de credit pentru achizitii care permit plata soldului intr-un interval de timp rezonabil. Puteti calcula dobanda si timpul de plata cu ajutorul instrumentelor online. In acest fel veti putea alege cel mai bun card!

Avand in vedere cele prezentate, poti opta cu incredere pentru un card de credit. Acesta vine la pachet cu numeroase beneficii. Te poate salva dintr-o problema delicata, te poate ajuta sa pleci in vacanta mult dorita sau te poate ajuta sa rezolvi o situatie care nu mai sufera amanare. Pe site-ul creditorului vei afla toate informatiile de care ai nevoie pentru a aplica.