Se apropie noul an, iar tu cu siguranță ți-ai propus să faci un milion de lucruri noi. În acest drum către dezvoltarea personală și profesională, trebuie să te aștepți la o mulțime de obstacole. Chiar și așa, nu e cazul să te descurajezi de unul singur. O atitudine pozitivă este ceea ce te va ajuta să te menții pe picioare și să duci tot ce ți-ai propus la bun sfârșit.
Iată câteva sfaturi care te vor face să conturezi o gândire benefică pentru tine:
Repetă afirmații pozitive
Oricât de banal ți s-ar părea la început, lucrurile pe care le spui atrag energie. Știi cum se spune: cu cât auzi mai mult un mesaj, cu atât este mai tentant să începi să îl crezi. Acest lucru este foarte bine cunoscut de către cei care rostesc discursuri. Repetând afirmații pozitive, îți antrenezi creierul să gândească pozitiv. Lucrând la subconștientul tău, în timp, acestea se vor transforma în realitate.
Întâmpină gândurile negative așa cum se cuvine
Gândurile negative reprezintă o parte obișnuită din viețile noastre. Este normal să le avem, dar asta nu înseamnă că trebuie să le lăsăm să ne conducă și să ne influențeze stările de zi cu zi. Atât timp cât există soluții pentru situațiile dificile cu care ne confruntăm, gândurile negative trebuie date la o parte în așa fel încât să putem face ceea ce ține de noi pentru a găsi soluții.
Dezvoltă obiceiuri pozitive
Pentru a susține o gândire pozitivă, este cazul să treci la fapte. Ce ai mâncat în ultima săptămână? Ai făcut puțină mișcare? Ai dormit suficient? Felul în care ne tratăm corpul are o influență semnificativă asupra stărilor noastre emoționale, așa că nu trebuie să neglijăm acest aspect.
Dacă alimentația ta nu e potrivită, atunci schimb-o cu un regim mai echilibrat. Optează pentru mișcare, chiar și 20 de minute, de câteva ori pe săptămână. Nu trebuie să devii un sportiv de performanță, ci doar să stimulezi corpul să lucreze. În timpul activității fizice, substanțele toxice din organism sunt eliminate mult mai rapid.
De asemenea, somnul este un element foarte important și, pe termen lung, are efecte categorice asupra psihicului nostru. Fă tot posibilul pentru a dormi cel puțin 7 ore pe noapte și vei vedea că odihna te va binedispune și îți va fi mult mai ușor să gestionezi stresul de zi cu zi.
Gândirea pozitivă ține mult de antrenament, atât psihic, cât și fizic, iar acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Nu există o rețetă magică care să funcționeze instant. Ai nevoie de răbdare și de disciplină, iar acestea încep întotdeauna de la tine.