10 idei pentru a face bani de acasă

Probabil fiecare dintre noi a fost în situația de a cere bani împrumut, fiindcă eram intre joburi sau pur și simplu nu câștigam suficient în fiecare lună. Evoluțiile de pe piața muncii permit în prezent o mai mare flexibilitate pentru angajați și oportunități diverse de suplimentare a veniturilor lunare. Companiile din anumite sectoare economice testează mai multe soluții care să permită angajaților un program de lucru mai flexibil, fără a afecta productivitatea. Și pentru cei care vor să facă bani de acasă, complementar cu activitatea de bază, există o piață tot mai vastă de oportunități și proiecte în care se pot implica. Toate aceste experiențe îți pot dezvolta spiritul antreperenorial și își permit, cu resurse financiare adecvate, să dezvolți o afacere proprie în timp.

Dacă te atrage această idee, îți recomandăm 10 idei de activități care să te ajute să obții venituri suplimentare,  lucrând de acasă:

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Freelancing – activitatea de freelancer îți permite să iei proiecte de la diverse companii, care externalizează o parte dintre activitățile pe care le desfășoară. Dacă ai abilități care îți permit să furnizezi anumite tipuri de servicii, o poți face de acasă, la început în timpul liber de după programul de la serviciu și, ulterior, ca activitate principală. La nivel international și local există numeroase platforme online destinate freelancerilor, unde te poți înscrie și poți obține proiecte pe care le poți face de acasă. Tipurile de proiecte pe care le poți derula în regim de freelancing sunt foarte diverse, de la servicii de grafică și procesare video, la creare de conținut, programare sau consultanță. Seriozitatea în abordarea, rezolvarea proiectelor, precum și calitatea prestațiilor, te vor ajuta să dobândești un anumit prestigiu și îți vor aduce viitoare proiecte. Reputația este foarte importantă în acest tip de activitate independentă.

Vlogging – dacă ești o persoană carismatică și te descurci bine în fața unei camere de filmat, poți începe să construiești o carieră de vlogger. Filmulețele pe care le vei crea și le vei uploada pe diverse platforme online specializate în conținut video îți vor aduce vizualizări, care, pot fi monetizate. Subiectele pe care le poți aborda ca vlogger sunt nelimitate și îți permit să aduni o bază de abonați, care îți vor urmări constant video-urile și vor crește numărul de vizualizări. Dacă abordezi subiecte inspirate, pe teme unde ai o anumită expertiză, ești carismatic și uploadezi materiale bine realizate din punct de vedere al calității imaginii și a montajului, poți câștiga constant din această activitate. Sunt necesare investiții în echipamente de filmare, lumini și montaj, pentru ca produsul final să fie de foarte bună calitate.

Blogging – Dacă te exprimi mai bine în scris decât în fața camerei de filmat, poți câștiga bani online cu un blog. Plecând de la un site simplu pe o platforma de WordPress, poți dezvolta o activitate profitabilă, lucrând de acasă. Publicând constant materiale relevante și bine documentate sau opinii interesante, poți avea un public de cititori și, implicit, reclame pe blogul tău.

Programare – dezvoltatorii de software sunt apreciați și căutați peste tot în lume, pentru că abilitățile lor sunt utile în dezvoltarea de programe și aplicații pe care le folosim în viața de zi cu zi, atât ca persoane fizice, cât și ca utilizatori de business. Cererea foarte mare de specialiști în IT le permite acestora să aibă multe opțiuni profesionale. Una dintre ele este să lucreze pe cont propriu și să-și aleagă proiectele în care vor să se implice. Dacă ești bine pregătit în acest domeniu, poți lucra de acasă, fie din postura de angajat al unei firme care oferă această facilitate, fie ca întreprinzător.

Prelucrare foto-video – cu un calculator performat, mai multe monitoare și abilități artistice, poți transforma pasiunea pentru imagine într-o activitate profitabilă și din punct de vedere financiar. Fie că este vorba despre evenimente corporate, nunți, botezuri etc., realizarea unor albume foto cu cele mai reușite imagini și a unui film de prezentare poate să-ți aducă venituri importante.

Obiecte hand-made – orice pasiune poate fi monetizată, dacă este abordată profesionist. În prezent pasiunea oamenilor pentru obiecte unicat sau în serie limitată este tot mai mare. Activitățile care se bazează pe realizarea de obiecte manual, nu pe o linie de producție, au câștig de cauză. Dacă ai o astfel de pasiune și știi să faci fluturi din hârtie sau păpuși din material textil, poți avea venituri suplimentare importante. Promovează-ți realizările pe rețele de socializare și la târguri de profil și clienții nu o să întârzie să apară!

Vânzări online – dacă ai spirit de comerciant, știi care sunt trendurile și ai un mic capital initial, poți începe să tranzacționezi produse online. O poți face fie pe platforme specializate sau poți să investești într-o platforma proprie. Cumpărând obiecte valoaroase sau în trend și vânzându-le altor persoane interesate, poți câștiga din intermediere, totul din fața calculatorului. Important este să vezi oportunitățile!

Instructor de dans – pasiunea pentru dans îți poate aduce și satisfacții materiale. Dacă dispui de un spațiu adecvat, de bani suficienți pentru amenjare, poți deschide o sală pentru cursuri de dans. Oamenii vor să se relaxeze prin dans după serviciu, așa că poși avea constant grupe de dansatori, care vor să-și perfecționeze stilul. Promovează-te in online și poți avea o activitate plăcută, după programul stability de tine și bine remunerată.

Coafură și machiaj profesional – evenimente precum nunțile sau botezurile, dar și alte ocazii speciale necesită o imagine spectaculoasă. Dacă poți să creezi o coafură sau un machiaj demne de un astfel de eveniment, o poți face dacă decizi să lucrezi de acasă.

Influencer – o activitate pe care puțini o vedeau sustenabilă acum câțiva ani este astăzi una extrem de râvnită, datorită potențialului financiar pe care îl are. Dacă ești pregătit să intri pe o piață foarte concurențială, pregătește-te să devi influencer! Construiește-ți o imagine foarte bună pe platformele de social media, adună cât mai mulți urmăritori și vei intra în atenția companiilori care vor să-și promiveze produsele și serviciile. Și dacă recomandările tale se vor transforma în comenzi ferme, atunci vei deveni un influencer de succes.

Fiecare dintre aceste recomandări are șanse de reușită dacă există disciplină, determinare, un plan bine pus la punct și fonduri suficiente pentru a susține activitatea până începe să se susțină din ceea ce produce. Dacă mă decid să lucrez de acasă trebuie să fiu conștient că este nevoie de multă muncă pentru a reuși cu adevărat.