Pași necesari pentru accesarea unui credit de consum

Un credit poate fi soluția care te ajută să-ți îndeplinești o dorință, să faci un cadou sau să depășești o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. În oricare dintre aceste situații, vei căuta un credit care are condiții avantajoase din punct de vedere al costurilor și perioadei de rambursare, dar care se poate obține rapid și fără multe acte necesare. Cel mai solicitat tip de credit este cel de consum, pentru că are o arie de utilizare largă, nefiind nevoie de justificarea modului în care au fost cheltuiți banii.

O cercetare a pieței creditelor de consum arată că oferta este diversă și dinamică. Procedurile de accesare credit trebuie să urmeze câțiva pași de la momentul în care te decizi că vrei un împrumut și până la primirea banilor.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Ce etape trebuie să parcurgi?

  1. Stabilirea necesității accesării unui credit de consum

Câtă nevoie am nevoie de acest credit? Este o întrebare la care trebuie să te gândești bine înainte să dai răspunsul. Dacă nu există alte surse din care poți obține suma necesară și nici nu poate fi amânat momentul, atunci poți începe demersurile necesare.

  1. Stabilirea sumei care poate fi împrumutată

Uneori poate exista o diferență între  suma de care ai nevoie și suma pe care o poți împrumuta. Costurile lunare ale unui credit trebuie să fie sustenabile pe toată perioada de rambursare și să nu îndatoreze peste limită bugetul personal. La Credius ai un calculator care îți estimează pe loc care este rata lunară pe care o poți avea de rambursat, în funcție de suma solicitată și de perioada de rambursare. Dacă valoarea este sustenabilă pentru veniturile pe care le ai, poți merge la pasul următor.

  1. Identificarea condițiilor și documentelor necesare

Accesarea unui credit de consum poate fi condiționată de îndeplinirea unor condiții obligatorii. Dacă ai peste 18 ani, ești cetățean roman, cu domiciliul în România și ai cel puțin 1 lună vechime la locul de muncă, poți accesa orice împrumut din oferta Credius. Documentația solicitată pentru un credit diferă de la o instituție la alta, dar, odată cu dezvoltarea ofertelor de credit online, numărul actelor solicitate s-a redus substanțial. Actul de identitate este singurul document obligatoriu solicitat de Credius, existând posibilitatea ca, optional, să fie solicitate și alte acte doveditoare.

  1. Cererea de credit

Odată identificate condițiile de acordare, poți face primul pas concret în obținerea unui credit de consum, completând cererea de credit. Formularul online se poate completa rapid de pe calculator sau telefon, în câteva minute. După atașarea copiei după actul de identitate și trimiterea cererii vei fi contactat pentru eventuale detalii și informații suplimentare.

  1. Aprobarea creditului

Cererile de credit trimise către Credius se aprobă  în doar 60 de minute, dacă nu apar elemente care să cauzeze întârzieri. Procedurile rapide îți permit să ai acces imediat la banii de care ai nevoie. După ce primești și semnezi contractul de credit, ești la un singur pas distanță de finalizarea procedurilor.

  1. Primirea banilor

Creditul de consum pe care l-ai solicitat îți poate fi virat în cont sau poți ridica banii de la ghișeul unei bănci agreate cu Credius. În 60 minute de la completarea cererii de credit, poți să te bucuri de banii doriți.