5 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte sa aplici pentru un credit de nevoi personale

Indiferent care este motivul pe care ai nevoie de un imprumut (renovare, vacanta, electrocasnice), este important sa fii foarte bine informat si sa folosesti un calculator credit inainte sa aplici pentru un credit. Astfel te asiguri ca te vei bucura de cele mai bune conditii (dobanda, valoarea ratelor) si vei putea plati banii inapoi intr-un timp util.

Daca vrei sa eviti situatii neplacute iti prezentam mai jos lucrurile pe care trebuie sa le verifici inainte de a semna contractul:

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

1.Asigura-te ca nu apari in Biroul de Credit

Cand vrei sa obtii un imprumut de la banci si de la unele Institutii Financiare Nebancare(IFN) ti se va verifica statul in Biroul de Credit. Practic, aceste institutii pot verifica daca ai datorii, daca nu ti-ai platit ratele la timp si alte informatii despre istoricul tau.

Deci este important sa iti platesti mereu datoriile la timp daca vrei sa obtii un credit fara probleme. In schimb, daca ai o urgenta, la Credius poti primi un credit chiar daca apari in Biroul de Credit, doar cu buletinul.

2.Compara ofertele de credit

Primul pas spre a obtine un credit de nevoi personale este verificarea ofertelor de la diverse banci si IFN pentru a vedea care sunt atat beneficiile, cat si obligatiile.

Cel mai util instrument pentru verificare este un calculator credit nevoi personale. Il poti accesa online, din confortul propriului camin si trebuie doar sa introduci suma de care ai nevoie si perioada pentru a obtine informatii orientative despre rata lunara.

3.Verifica daca exista costuri suplimentare

Dupa ce ai ales cea mai buna oferta pentru tine, verifica daca exista costuri suplimentare precum taxa de procesare, garantie sau taxe pentru plati intarziate.

In functie de locul de unde ai ales sa te imprumuti, exista posibilitatea ca aceste informatii sa nu iti fie comunicate de la bun inceput dar sigur vor fi mentionate in contract. Prin urmare, citeste cu atentie toate spetele, in special cele scrise cu un font mai mic care pot fi usor de ignorat.

4.Fa-ti un plan pentru plata datoriilor

Poate parea evident, dar poti fi usor acaparat de problemele zilnice si sa uiti data la care trebuie achitate ratele. Solutia este sa te organizezi din timp:

  • Pune-ti alarma pe telefon cu cel mult doua zile inainte de data limita pentru a te asigura ca platesti rata la timp;
  • Cand primesti salariul pune suma pentru plata ratelor separat pentru a te asigura ca nu cheltui mai mult decat iti permiti

Alege cu grija suma pe care o imprumuti

Inainte de orice analiza a ofertelor disponibile si a dobanzilor cu un calculator de credit, trebuie sa stabilesti exact care este suma de care ai nevoie, nu sa alegi aleatoriu sau impulsiv.

Astfel, trece pe hartie care sunt motivele pentru care are nevoie de un imprumut precum masina sau organizarea unei nunti si sumele aproximative pe care crezi ca le vei cheltui. Rotunjeste numarul la care ai ajuns pentru a avea si o plasa de siguranta in caz ca vei avea nevoie de mai multi bani.

 

Inainte sa aplici pentru un credit de nevoi personale trebuie sa te decizi care este suma de care ai nevoie, sa iti verifici istoricul in Biroul de Credit, sa te asiguri ca stii care sunt costurile suplimentare si, mai ales, sa folosesti un calculator credit pentru a afla valoarea aproximativa a dobanzii.