5 solutii de amenajare pentru cel mai confortabil birou de acasa

Odata cu aparitia pandemiei in anul 2020, o mare parte a angajatorilor au ales sa implementeze telemunca. Lucrul de acasa vine insa atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje: castigi timp care ar fi fost pierdut pentru naveta, te afli intr-un loc familiar, confortabil, dar tocmai din acest motiv iti poate fi greu sa te concentrezi pe munca si sa fii productiv.

O solutie pentru a eficientiza munca de acasa este sa iti amenajezi biroul astfel incat sa te motiveze sa te concentrezi pe ce ai de facut la job si nu la factorii externi din jur (copii, animale de companie sau treburi casnice).

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Iata cinci idei amenajare birou pe care trebuie sa implementezi pentru a lucra confortabil de acasa:

1. Creeaza o separare clara intre spatiul pentru munca si cel pentru odihna

Daca spatiul iti permite, incearca sa lucrezi intr-o camera separata fata de cea in care dormi si te relaxezi. Cand locuiesti intr-o garsoniera, poti sa faci o amenajare birou in balcon unde te vei bucura de lumina naturala si aer proaspat.

Aceasta delimitare te va ajuta nu doar sa fii mai productiv, ci si sa uiti de problemele de la munca imediat ce inchizi calculatorul. In caz contrar, daca impletesti munca cu treburile casnice, risti sa nu te poti deconecta deloc si chiar sa ajungi la burnout.

2. Foloseste lumina naturala

Exista numeroase studii care promoveaza beneficiile expunerii la lumina naturala: esti mai productiv, dormi mai bine si ai o stare de spirit mai pozitiva. Astfel, alege sa iti pozitionezi biroul intr-o zona unde profiti la maxim de lumina naturala.

Daca nu ai acces la o fereastra sau preferi sa lucrezi la ore tarzii cand nu mai ai acces la lumina naturala, vei fi nevoit sa adaugi corpuri de iluminare suplimentare. Lumina din tavan nu este indeajuns pentru zona ta de lucru. Asadar, trebuie sa alegi o lampa care sa ilumineze exact locul din care muncesti astfel incat sa nu iti oboseasca ochii.

3. Investeste intr-un scaun ergonomic

Poate cele mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand faci o amenajare birou acasa este alegerea celui mai potrivit scaun. Vei petrece majoritatea zilelor de munca stand in acel scaun deci va avea un impact masiv asupra calitatii vietii tale.

Desi poate parea o investitie mare la inceput, pe termen lung te vei bucura ca ai ales un scaun ergonomic, in care te simti confortabil si nu iti provoaca dureri de spate. Daca nu ai banii necesari acum, poti face un credit bunuri care sa iti permita sa te bucuri de confort acum si sa platesti mai tarziu.

4. Personalizeaza-ti spatiul

Atunci cand cauti idei de amenajare birou, trebuie sa creezi un spatiu cat mai confortabil pentru tine, care sa te atraga si unde sa iti faca placere sa muncesti. O idee de amenajare birou este sa adaugi cateva plante a caror prezenta va avea un impact pozitiv asupra psihicului tau.

Daca nu vrei o responsabilitate foarte mare, opteaza pentru plante usor de intretinut care supravietuiesc indiferent de conditii precum pothos, aloe, zz plant, dracaena sau sanseveria. Mai poti adauga cateva imagini care sa te inspire, fie fotografii cu familia, citate sau peisaje.

5. Incearca o amenajare birou feng shui

Filozofia feng shui presupune aranjarea obiectelor din casa pentru a crea un echilibru cu mediul care ne inconjoara. Chiar daca nu crezi in aceasta teorie, unele dintre principiile pe care se bazeaza te pot ajuta sa creezi o amenajare coerenta care permite o circulatie buna a aerului si luminii.

Spre exemplu, aseaza-ti masa de lucru in pozitia de comanda, mai exact in locul cel mai departe de usa, pe diagonala astfel incat tu sa fii cu fata spre usa, nu spre un perete. Se spune ca astfel atragi energia de care ai nevoie ca sa ai succes.

O amenajare corecta a biroului de acasa te va ajuta sa fii mai productiv si sa nu lasi munca sa iti acapareze viata personala. Este foarte important sa existe o separare clara si mai ales sa alegi un scaun ergonomic, care sa nu iti provoace probleme de spate, gat sau brate.