Atunci când ai multe cheltuieli, gestionarea banilor poate fi o adevărată bătaie de cap. Pentru a trece mai ușor peste greutățile financiare cu care te confrunți si pentru a restabili echilibrul între venituri și cheltuieli, ai nevoie de câteva sfaturi financiare bune de la experții în domeniu. Educația financiară te ajută să-ți gestionezi mai bine veniturile, să cheltui mai puțin, să strângi bani pentru situații de urgență și să economisești pentru un trai mai bun. După ce ai învățat cele mai importante lecții despre educația financiară, vei putea analiza mai atent serviciile oferite de instutițiile financiare și vei începe să folosești mai eficient împrumuturile pe termen lung sau scurt. Iată câteva titluri cu care poți începe:
Tată Bogat, Tată Sărac – Robert Kiyosaki
Om de afaceri, autor american de literatură motivațională și fiu bogat al unor oameni săraci, Robert Kiyosaki destramă în cartea sa miturile despre îmbogățire. ”Tată bogat, tată sărac” ne învață că un salariu mare nu îți garantează succesul financiar și că dacă ai o casă mare, nu înseamnă neapărat că ești înstărit. Cartea este și un instrument bun de educație financiară pentru copii, concluzia fiind că sistemul de învățământ nu ne spune prea multe despre problema banilor, ci doar cum să muncim din greu pentru ei. Indiferent daca e mare sau mic, trebuie să începi să-ți folosești câștigul în favoarea ta.
George S. Clason – Cel Mai Bogat Om Din Babilon
Considerate surse valoroase de inspirație, „parabole babiloniene“ ale lui George S. Clason ne învață cum să ne asigurăm un venit solid și ne oferă sfaturi pentru drumul către succesul financiar. Poate e greu de crezut, însă povești vechi de mii de ani au dat naștere unor principii financiare și unor metode de gestionare a bugetului valabile și în ziua de azi. Cartea ne oferă sfaturi despre cum să ne disciplinăm și să nu mai cheltuim inutil, oferind ”leacuri împotriva sărăciei”demne de urmat.
Secretele Minții De Milionar – Harv T. Eker
Secretele Minții De Milionar este atât o resursă de educație financiară, cât și o bună lectură motivațională. Ideea centrală a cărții este că o gândire optimistă ne va ajuta să depășim situațiile financiare dificile, prin simplul fapt că ne face să luăm decizii mai bune. De asemenea, vei afla câteva sfaturi valoroase despre cum să-ți împarți banii și cum să cheltui eficient.
Poți Face Avere, Chiar Dacă Începi Târziu – David Bach
Dacă până acum nu ai ajuns unde ți-ai dorit, nu te îngrijora. Niciodată nu e prea târziu. Începând de la cum să economisești mai bine, cum să faci mai mulți bani, până la sfaturi despre investiții, cartea cuprinde tot ce trebuie să știi ca să nu ajungi într-o situație financiară critică.
Oricare ar fi situația ta financiară, câteva sfaturi de la specialiștii în domeniu de vor ajuta să iei decizii mai bune. Iar dacă ai nevoie de un Credit urgent, Credius îți oferă cele mai avantajoase soluții. Poți obține un împrumut IFN pentru toate investițiile la care te gândeai de mult sau pur și simplu pentru cursuri pe care vrei să le faci pentru a avansa în carieră.