Cum Să îți Gestionezi Mai Bine Cheltuielile

Fiecare dintre noi s-a regasit cel puțin o data în situația neplăcută de a rămâne fără bani când ziua de salariu e departe. Din fericire, în astfel de momente poți aplica pentru un împrumut rapid la o instituție financiară nebancară, fără prea mari bătăi de cap. Ce faci totuși atunci când gestionezi greșit bugetul lună de lună și lucrurile scapă de sub control? Ca să eviți situațiile financiare nefericite, iată câteva sfaturi de la Credius despre cum să îți planifici mai responsabil cheltuielile.

Ai Grijă Cum Îți Distribui Veniturile

Ca să te asiguri că suma potrivită merge în locul potrivit și că nu închei luna cu noi datorii, trebuie să îți analizezi cu atenție veniturile și cheltuielile. În primul rând, trebuie să știi că bugetul personal se distribuie în două categorii: cheltuielile esențiale și cheltuielile dorite. Așa cum îți imaginezi, cheltuielile esențiale sunt cele necesare supraviețuirii și includ chiria, ultilitățile, hrana și transportul. Prin urmare, ele trebuie să fie prioritare atunci când îți planifici bugetul.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

În celalalt borcan se află cheltuielile dorite, alocate pentru un stil de viață cât mai plăcut: vacanțe, ieșiri în oraș, cumpărături la mall, renovări, cablu și internet. Principalul motiv pentru care rămâi fără bani cu mult timp înainte de salariu este că o parte prea mare din venituri se duce pe cheltuielile dorite. De cele mai multe ori, fără să îți dai seama. Ca să îți distribui veniturile într-un mod responsabil, încearcă să nu aloci mai mult de jumătate din sumă cheltuielilor pentru distracție și confort. Oricum, cheltuielile esențiale trebuie să fie cap de listă. De asemenea, nu uita de datorii. Dacă ai făcut împrumuturi, nu lăsa sumele neachitate să crească și scapă de ele înainte de a-ți cheltuii toți banii pe distracție.

Începe Să Economisești

E bine să ai mereu bani deoparte pentru situații neprevăzute sau pentru planuri pe care ți-ai propus de mult să le realizezi. Dacă reușești să salvezi bani în fiecare lună, e important să nu îți sacrifici contul de economii pentru alte scopuri. Atunci când ai rămas fără bani până la salariu, poți lua un credit mic pe termen scurt. Cu rate fixe, dobânzi mici și o sumă exactă pe care o poți cheltui în voie e mult mai simplu să îți gestionezi veniturile și îți salvezi pușculița. Mai mult, împrumutul de la Credius e foarte ușor de obținut, doar cu buletinul și în maximum o oră de la aplicare.

Nimeni nu-și dorește să cheltuie mai mult decât câstigă, dar pentru situațiile în care ai nevoie de un ajutor financiar, poți alege cel mai ieftin credit de nevoi personale de la Credius.

Nu îți lăsa datoriile să se înmulțească. Alege creditele potrivite nevoilor tale, prioritizează-ți cheltuielile și ai grijă de pușculița ta. Credius e alături de tine în orice situație.