Cum Să Înlături Obiceiurile Proaste Care Te Fac Să Cheltui Prea Mult

Știm cât de bine te simți atunci când te așezi la masa restaurantului tău preferat, când rupi etichetele de pe hainele abia cumpărate sau când ai terminat de rezervat zborul pentru următoarea ta vacanță. Astfel de tentații se găsesc la fiecare pas. Oricare ar fi ele, nu trebuie să le lași să îți afecteze bugetul și să îți producă datorii. În schimb, poți începe să le privești ca pe oportunități de a lua decizii inteligente în privința cheltuielilor. Pentru că de multe ori nu îți dai seama care sunt obiceiurile proaste care te fac să cheltui mai mult decât ar trebui, iată o listă cu cele mai comune dintre ele și soluțiile pentru a le înlătura:

Masa În Oraș

Pentru că viața a devenit extraordinar de rapidă și în fiecare zi simțim lipsa de timp, alegem cele mai rapide soluții pentru nevoile noastre – Inclusiv atunci când vine vorba de mâncare. Masa zilnică în oraș este obiceiul de cheltuială care creează cea mai mare gaură în salariul tău. Cu atât mai mult cu cât este și un obicei de natură socială.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Soluție: Elimină treptat obiceiul, pregătindu-ți prânzul la lucru trei zile pe săptămână din cinci. În timp, va deveni un obicei zilnic care te va ajuta să-ți crești substanțial contul de economii. Dacă de obicei mănânci în oraș pentru socializare, ai putea începe să-ți inviți prietenii la tine acasă sau în locuri unde nu se mănâncă, precum cafenele sau baruri cu prețuri accesibile.

Impulsul De Cumpărare

Atunci când mergi la mall ți se întâmplă să cheltui mult mai mult decât ți-ai propus? Garderoba ta conține multe haine care încă au etichetă? Dacă da, înseamnă că nu-ți poți controla impulsurile. Companiile știu asta și construiesc constant planuri de marketing care te conving să cumperi și mai mult.

Soluție: Stabilește-ți înainte un plan de cumpărături și nu te abate de la el. De asemenea, renunță la iluzia că reducerile te ajută să cheltui mai puțin. Este bine să cumperi la prețuri mai mici, însă entuziasmul te face de cele mai multe ori să cheltui mai mult decât ți-ai permite.

Cumpărăturile Fără Listă

Ai plecat să cumperi lapte și te-ai întors cu ciocolată, struguri și pizza? Atunci când nu îți stabilești o limită de buget, e greu să reziști tentației. Obiceiul cheltuielilor necontrolate în supermarket te face să rămâi fără bani cu mult timp înainte de salariu.

Soluție: Creează-ți o listă de cumpărături și ia cu tine doar banii de care ai nevoie. Chiar dacă vei simți nevoia să-ți faci toate poftele, nu vei avea încotro și va trebui să te încadrezi în buget.

Știm că e greu să-ți controlezi obiceiurile de cheltuială. Pentru situațiile urgente, Credius îți sare în ajutor cu un credit mic pe termen scurt sau un credit mare pe termen lung. Împrumutul de la Credius te va face să înveți cum să te încadrezi într-un buget fix și să acționezi mai responsabil atunci când vine vorba de cheltuieli.