Nunta se numara printre cele mai frumoase evenimente din viata unui cuplu. Dar cu siguranta, tinerii care au acest plan pentru 2019, se intreaba cat costa o nunta? De la inceput trebuie sa stie ca bugetul unei nunti trebuie sa fie stabilit si urmat cu mare atentie.
In functie de preferintele si dorintele mirilor, nuntile pot fi restranse sau fastuoase, prin urmare si costurile vor fi variate. Pentru viitoarele mirese si viitori miri, venim in intampinarea lor cu tot ce trebuie sa afle despre planificarea bugetului de nunta.
Cum se impart costurile unei nunti?
De-a lungul timpului am vazut ca nu exista o suma exacta pentru toate si cat costa o nunta depinde strict de posibilitatile fiecarui cuplu. Insa, este recomandata estimarea unui buget pentru calculul tuturor cheltuielilor. Chiar daca toate cheltuielile sunt puse pe hartie si crezi ca ai tras linia finala, nu omite faptul ca vor exista si situatii neprevazute care probabil vor depasi bugetul fixat. Poti obtine un credit acum pentru cheltuielile extra la care nu poti renunta.
Inainte de a incepe pregatirile pentru marele eveniment, este foarte important sa decideti impreuna data nuntii pentru a putea rezerva locatia, pe cine angajati in cadrul acesteia, si aici vorbim despre fotograf, cameraman, dansatori, DJ, formatie. In cadrul unei nunti, trebuie sa luati in calcul ca exista doua tipuri de costuri: cele fixe care nu se schimba in functie de numarul invitatiilor (serviciile foto – video, muzica, verighete, costum, rochie etc.) si cele variabile (invitatii, mancare, bautura etc.). In cazul costurilor variabile, trebuie sa intocmiti o lista aproximativa de invitati, pentru a stabili care va fi amploarea evenimentului, o nunta restransa, fie una grandioasa.
Care sunt cheltuielile unei nunti?
Cele mai importante elemente ale unei nunti sunt: localul (meniul, bautura), serviciile foto-video si decorul. Costul restaurantului reprezinta cea mai mare parte din bugetul unei nunti. In momentul rezervarii, va trebui sa dati un avans simbolic sau un procent anume din costul final (30-50%). In cazul in care optati pentru un local exclusivist, va trebui sa achitati pretul intreg al meniului pana la data stabilita.
De asemenea, exista sali de nunti care percep o taxa suplimentara pentru inchirierea acesteia. In cazul in care doriti ca evenimentul sa aiba loc intr-un local nonconformist, acesta presupune niste costuri auxiliare (generator de lumina, catering, toalete, inchiriere mese, scaune s.a.). Costurile unei nunti nu se rezuma doar la petrecere (meniul restaurantului, tiparituri pentru nunta, decorarea localului, aranjamentul floral, transport, muzica, momente speciale s.a.), acestea includ si: costurile pentru cununia civila si cea religioasa, verighete, vestimentatie mireasa si costumul mirelui.
Chiar daca sunt multe lucruri de realizat pentru marele eveniment, cel mai important aspect este sa nu uiti sa te bucuri cat mai mult, sa te simti bine si sa iti creezi amintiri de neuitat. Pentru situatiile in care planificarile din teren nu se potrivesc cu bugetul de acasa, Credius iti vine in ajutor pentru organizarea unui nunti perfecte – un imprumut rapid fara acte, disponibil online la distanta de un singur click!