Sfaturi practice de amenajari interioare pentru case mici

Daca te afli in plin proces de renovare, sau dacă ești proaspăt proprietar, dar intampini dificultati in amenajarea apartamentului din cauza dimensiunilor reduse, ne-am gandit sa facem o selectie de sfaturi de amenajări pentru spații mici, care sa te ghideze pe mai departe in decorarea acestuia.

A trăi într-o locuință de dimensiuni reduse poate reprezenta uneori un avantaj, mai ales pentru cuplurile la inceput de drum sau pentru aceia care petrec putin timp in propriul camin, avand un program de activitate aglomerat. Pe lângă avantajele legate de cheltuielile de întreținere, un spațiu mai mic îți pune imaginația la contribuție când vine vorba de design interior, pentru a obține un aspect final atractiv, funcțional și care să te reprezinte.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Pentru crearea iluziei de spațiu mai mare, dar și pentru eficientizarea spațiului, îți propunem o serie de trucuri de un real ajutor în amenajări interioare pentru apartamente mici.

De ce trebuie să ții cont dacă ai un apartament mic?

– de lumina naturală! O cameră unde lumina naturală este prezentă întreaga zi, va părea mult mai mare decât una mai slab luminată. Un sfat esenția este încercarea de a renunța la draperiile din materiale opace sau în nuanțe mult prea închise și de a elibera, pe cât posibil, zona din fața ferestrei de obiecte de mobilier sau obiecte de decor masive.

– de culoarea aleasă! Păstarea unei singure palete de culori pentru podele, pereți, tavan și finisaje, este ideală, pentru a crea o senzație unitară și un spațiu aerisit. Dacă îți place și poți, folosește albul (care se știe că mărește suprafețele) pe cât posibil, sau nuanțele pastel!

– de mobilier! În primul rând, evită piesele de mobilier greoaie și încearcă să alternezi piesele de bază, cum ar fi patul, dulapul cu piese mici care să ofere echilibrul de la care spațiul tău are nevoie. Un alt truc în acest sens este alegerea oglinzilor, care creează o ilu­zie optică de amplificare şi adâncire a spațiului sau a măsuțelor din sticlă, care măresc spațiul datorită transparenței.

– de spațiile pentru compartimentare! Caută să achiziționezi pentru spațiul tău, obiecte cu dublu rol, care să-ți eficientizeze spațiul. Folosește, de exemplu, măsuța de cafea și pe post de loc pentru mesele zilnice dacă pui lângă ea perne mai groase, foarte cool. De asemenea, dacă ești pasionat de design interior pentru apartamente mici, poți improviza diferite spații de depozitare vor da un aer creativ și original încăperii tale!

Nu-ți fie frică de spațiile mici, ci mai degrabă profită de ocazie pentru a le valorifica în favoarea ta, din punct de vedete funcțional și estetic. Ba mai mult, și bugetul pentru amenjarile interioare de case mici sunt pe măsură spațiului. Cu puțin ajutor financiar, vei finaliza în timp record amenajarea interioară a întregului spațiu. Ai mai multe detalii aici! Poți obține banii de care ai nevoie pentru continuarea renovărilor în casă, cu ajutorul unui împrumut rapid de la Credius.

Spațiile mici – o provocare creativă pe termen lung

Sperăm să folosești sfaturile de mai sus pentru a transforma apartamentul intr-un camin confortabil. De asemenea, dacă pe viitor vei intentiona sa inchiriezi sau sa vinzi apartamentul deja mobilat, aceste trucuri de amenajări interioare pentru case mici, te vor ajuta sa faci o impresie buna potentialilor clienti.