Ideea deschiderii unei afaceri poate fi incantatoare, mai ales atunci cand esti tanar si-ti cauti locul pe plan profesional. Insa, de cele mai multe ori este greu de pus in practica, din lipsa capitalului initial.
Vestea buna este ca nu trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta, deoarece exista numeroase cai prin care poti obtine banii de care ai nevoie, pentru a porni afacerea mult visata. Citeste articolul si afla din randurile de mai jos ce tipuri de finantare pentru idei de afaceri poti lua in calcul.
Variante de finantare pentru idei de afaceri
In general, exista doua tipuri de finantare a afacerilor:
1. Finantare cu imprumut: Varianta unui credit cu buletinul poate fi cea mai simpla solutie, atunci cand nu dispui de bani si iti doresti sa pornesti o afacere de viitor. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu Credius pentru obtinerea unui imprumut rapid, care sa te ajute sa pui bazele business-ului dorit.
2.Finantare fara credit online: Poti sa te folosesti de economiile stranse pana la un moment dat, mai ales daca suma acumulata este destul de importanta.
In faza de idee, optiunile fara credit reprezinta, de obicei, cea mai buna alegere.
De regula, finantarea unui business cu ajutorul unui imprumut poate avea sens, imediat dupa ce intocmesti un plan de afaceri detaliat, care explica cum poti castiga veniturile necesare, pentru a rambursa suma imprumutata. Insa, atunci cand vine vorba despre Credius totul este mult mai simplu si rapid. Tot ceea ce trebuie sa faci, pentru a accesa un credit pentru firma este sa-ti faci un selfie si sa obtii banii in doar 5 minute. Acesta este cel mai rapid tip de imprumut pe care il poti obtine, asa ca ai toate motivele pentru care este bine sa-ti indrepti atentia catre Credius, care te poate ajuta in timp real cu sumele de care ai nevoie.
Modalitati de finantare idei de afaceri fara credit
Cand afacerea ta se afla la stadiul de idee, conceptul de business in sine ar putea fi cel mai valoros lucru pe care il ai. Daca ii poti convinge si pe altii sa creada in ceea ce vrei sa realizezi, acestia ar putea fi dispusi sa investeasca in business-ul tau, fara a cere restituire.
Aceasta este doar prima optiune de finantare idei de afaceri fara imprumut. Iata alte cateva modalitati:
1.Autofinantare
Antreprenorii trebuie adesea sa se caute in propriile buzunare, pentru a incepe o afacere. Aceasta este cea mai buna varianta de luat in calcul, deoarece in cazul in care business-ul esueaza, nu ramai restant, ci iti asumi pierderea si mergi mai departe.
2. Prietenii si familia
A cere prietenilor si familiei sa investeasca in afacerea ta este o modalitatea buna de a porni pe drumul antreprenoriatului. Insa, amestecarea afacerilor cu relatiile de familie, poate cauza numeroase certuri si situatii tensionate.
Pentru a pastra relatiile de familie intacte, trateaza-i pe cei dragi ca pe orice alt investitor. Impartaseste-le planul de afaceri, raspunde-le la toate intrebarile si fii transparent cu privire la riscuri. Daca membrii familiei aleg sa investeasca in ideea ta, semneaza un contract cu ei, astfel incat toata lumea sa aiba incredere deplina in aceasta decizie importanta.
In cazul in care cei apropiati nu te sustin in demersul tau de a deschide o afacere, nu o lua personal, fiindca trebuie si ei sa aiba grija de finantele lor.
Optiuni de finantare idei de afaceri pe baza de imprumut
Daca ai o viziune clara asupra produsului sau serviciului pe care doresti sa-l comercializezi, atunci asumarea unor datorii te poate ajuta sa accelerezi procesul de dezvoltare a conceptului gandit.
In general, poti cheltui finantarea oricum cum crezi de cuviinta. Doar asigura-te ca esti pregatit sa platesti inapoi lunar o anumita suma de bani.
Poti alege intre urmatoarele variante:
1. Credit cu selfie
La Credius ai posibilitatea sa accesezi un credit rapid doar cu buletinul. Astfel, trebuie doar sa-ti faci timp 5 minute in agenda zilnica incarcata, pentru a face un selfie, astfel incat sa ai banii in cont, destinati afacerii, in doar 5 minute.
Completeaza cererea online de pe site-ul credius.ro, fotografiaza buletinul, fa-ti un selfie si asteapta sa te bucuri de finantele care iti pot infrumuseta viitorul.
Poti lua un astfel de credit pentru o perioada de 60 de luni si poti imprumuta pana la 50.000 de RON. Singurul criteriu pe care este necesar sa-l atingi este sa ai peste 18.
Prin urmare, daca iti place cum suna un astfel de credit, apeleaza la ajutorul Credius, pentru a porni business-ul la care visezi!
2. Credit de nevoi personale
Credius iti mai ofera o alta posibilitate de finantare a unei idei de afaceri. Poti sa te orientezi catre un credit de nevoi personale. Gradul de aprobare este unul ridicat, asa ca aceasta varianta este buna de luat in calcul.
Suma maxima pe care o poti imprumuta este de 50.250 RON pe o perioada de 60 de luni. Astfel, poti beneficia de rate lunare mici si de un ajutor real si puternic, care sa te ajute sa pui in practica afacerea la care te gandesti de ceva timp.
Singurele criterii de finantare sunt: varsta minima de 18 ani, cetatenie romana cu domiciliu in Romania, vechime minima de 1 an la actualul loc de munca. Daca indeplinesti toate aceste conditii, atunci ai toate sansele sa te bucuri rapid de un credit de nevoi personale, care sa iti ofere o mana de ajutor.
3. Fonduri Europene
In cazul in care iti doresti o afacere care se incadreaza in domeniile de accesare a fondurilor europene, atunci ai toate motivele pentru care sa te orientezi catre aceasta solutie.
Domeniile acoperite de fondurile europene sunt:
-Inovatie;
-Industria alimentara;
-E-business pentru IMM-uri;
-Industria turismului;
-Initiative de mediu;
-Silvicultura si prelucrarea lemnului;
-Agricultura si dezvoltare rurala;
-Energie verde (energie regenerabila);
-Logistica si eficienta lantului de aprovizionare.
Daca te intereseaza unul dintre domeniile de mai sus, aplica cu incredere la acest tip de fonduri.
In concluzie, ia-ti inima in dinti si porneste afacerea care sa iti schimbe viata! Opteaza pentru metodele de finantare idei de afaceri prezentate mai sus, astfel incat sa demarezi proiectul tau de viata!