Ghid esential pentru procedura de refinantare credit de nevoi personale

Un credit de nevoi personale este un imprumut polivalent, pe care il poti lua pentru amenajarea casei, achizitionarea unei masini, pentru o vacanta sau pentru orice problema urgenta, la care nu este nevoie sa justifici cheltuielile. Poti imprumuta de la Credius pana la 50.250 de RON, pe o perioada de maxim 60 de luni, printr-o procedura rapida. Astfel,  reprezinta o varianta buna de indeplinire a unor dorinte sau de rezolvare a unor probleme urgente. 

In cazul in care stii ce este un credit de nevoi personale, deoarece ai deja unul pe numele tau, este bine sa afli cat mai multe despre refinantare. O refinantare a unui credit de nevoi personale iti permite sa inlocuiesti imprumutul existent cu unul nou, care ar putea avea o alta valoare a dobanzii sau un calendar de rambursare revizuit. Asigurarea unei rate mai mici a dobanzii printr-o refinantare reduce costul total, astfel incat poti plati mult mai putin pentru un credit online. Refinantarea pe o perioada indelungata te ajuta sa ai plati lunare mai usor de gestionat, datorita costurilor reduse. 

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Citeste in continuare si afla de la Credius pasii pe care trebuie sa-i indeplinesti pentru procedura de refinantare a unui credit de nevoi personale.  

Refinantare credit de nevoi personale – Avantaje si dezavantaje 

In general, poti refinanta un imprumut personal dupa ce incepi sa achiti ratele acestuia. Posibilitatea de refinantare depinde mult de situatia ta financiara. Cantareste urmatoarele avantaje si dezavantaje ale refinantarii imprumuturilor personale, pentru a lua cea mai buna decizie pentru viitorul tau financiar.  

1. Avantaje 

Procedura de refinantare credit de nevoi personale ofera urmatoarele beneficii: 

a. Economisire din punct de vedere al valorii dobanzii –  Daca scorul tau de credit este mai mare fata de momentul in care ai solicitat prima data pentru imprumutul, te poti califica pentru o rata a dobanzii mai mica. Acest lucru te poate ajuta sa economisesti sume importante pe durata imprumutului, atata timp cat pastrezi acelasi termen de rambursare. 

b. Modificarea termenului de rambursare – Refinantarea cu un termen mai lung de rambursare ar putea reduce platile lunare, lucru care le-ar putea face mai usor de gestionat. Insa, daca iti permiti plati mai mari, refinantarea pe un termen mai scurt, te poate ajuta sa diminuezi costurile.  

c. Obtinerea unui imprumut mai mare – In functie de situatia financiara pe care o ai, poti lua un credit personal cu o limita de imprumut mai mare. 

d. Stabilizarea ratei dobanzii –  Daca imprumutul personal actual are o rata a dobanzii variabila, fluctuatiile pietei pot determina cresterea sau scaderea ratelor. Poti evita ratele imprevizibile prin trecerea la un imprumut personal cu o rata fixa a dobanzii, mult mai previzibil. 

2. Dezavantaje

Desigur, procedura de refinantare a unui credit de nevoi personale nu reprezinta o optiuna buna pentru toti clientii. Ia in considerare urmatoarele dezavantaje ale refinantarii, inainte de a semna un nou credit.  

a. Ai putea plati o dobanda totala mai mare in timp – In timp ce prelungirea termenului imprumutului te poate ajuta sa reduci ratele lunare, in acelasi timp ai putea ajunge sa platesti mai mult pe durata contractului. 

b. Ar putea afecta scorul de credit – Refinantarea ar putea reduce scorul de credit, chiar daca impactul este minim si temporar.  

Pasi refinantare credit de nevoi personale  

Poti refinanta un imprumut personal printr-o banca traditionala sau la o institutie financiar nebancara. De asemenea, poti chiar  sa refinantezi de la aceeasi banca de unde ai luat primul imprumut personal. 

Daca esti gata sa iti refinantezi creditul de nevoi personale la institutia actuala sau un alt creditor, urmeaza acesti pasi: 

1. Stabileste suma de care ai nevoie

Asigura-te ca noul imprumut are o limita de finantare suficient de mare, pentru a putea achita creditul actual.  Este necesar sa te gandesti din timp la suma de care ai nevoie, pentru a putea gestiona cat mai bine finantele obtinute. 

2. Realizeaza o simulare de credit

Inainte de a aplica pentru un nou imprumut, realizeaza o simulare de credit, pentru a vedea care este suma pe care o poti lua de la institutia financiara aleasa.  

3. Compara tarifele si conditiile

Compara ofertele de imprumut, pentru a putea lua cea mai buna decizie financiara.  Asigura-te ca faci comparatiile pentru aceeasi suma de imprumut si un termen de rambursare identic si ia in considerare orice comisioane si taxe care se pot aplica sumei dorite. 

4. Completeaza si trimite cererea

Dupa ce ai identificat o oferta de imprumut potrivita nevoilor tale, completeaza cererea de credit, furnizeaza toate informatiile necesare si ataseaza documentele justificative solicitate. Apoi, asteapta raspuns cu privire la posibilitatea de refinantare. 

La Credius, poti primi finantele dorite in doar cateva ore, ceea ce este un real ajutor, mai ales in cazul problemelor urgente.  

5. Plateste imprumutul existent

Imediat dupa ce te bucuri de noul credit obtinut, plateste-l pe cel vechi. Nu uita sa iti verifici contul, pentru a te asigura  ca primul imprumut esteachitat integral si nu mai ramane niciun sold restant. 

6. Efectueaza plati pentru noul imprumut

In momentul in care primesti fonduri pentru noul imprumut, incepe perioada de rambursare. Cel mai bine este sa configurezi optiunea de plati automate, pentru a te asigura ca achiti lunar la timp. 

Refinantare credit de nevoi personale, o noua sansa 

In concluzie, cand refinantezi un credit de nevoi personale, obtii un imprumut cu termeni noi, pe care il rambursezi cu dobanda. Este o varianta buna de luat in vedere, mai ales in momentul in care poti beneficia de o dobanda mai mica, fata de imprumutul actual. Acest lucru poate reduce totalul soldului datorat.  

Poti sa iti indrepti atentia catre Credius, unde clientul este pus pe primul loc. Aici analiza dosarului de credit se realizeaza in doar cateva minute, iar imprumutul este oferit in 24 de ore.  

In plus, aici gasesti o gama variata de imprumuturi, printre care se numara cel de nevoi personale, pentru pensionari, pentru bunuri sau pentru persoanele cu istoric negativ. Mai mult, acordarea imprumutului se face pe baza actului de identitate, online.  

Altfel spus, cu ajutorul Credius confortul este unul sporit, iar problemele financiare dispar intr-un timp foarte scurt. Prin urmare, daca ai nevoie de un imprumut rapid, apeleaza cu incredere la ajutorul nostru!