12 idei de afaceri la tara cu 5000 euro

Te gandesti sa-ti deschizi propria afacere, dar nu stii ce tip de business sa alegi si de unde sa incepi? Nu esti singura persoana care se afla in aceasta situatie! 

Astazi, numerosi oameni se gandesc sa-si inceapa propria afacere din multe motive intemeiate, precum este obtinerea unui plus de libertate si a unui venit mai mare. In medie, oamenii se pot astepta sa aiba doua sau trei cariere in timpul vietii, iar multi dintre acestia cauta sa devina propriul lor sef sau proprietarul unei mici afaceri.  

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Daca te numeri printre persoanele care isi doresc sa porneasca pe drumul antreprenoriatului, poti sa te orientezi spre cateva idei de afaceri la tara cu 5000 de euro. Daca locuiesti in mediul rural, aceasta varianta trebuie sa fie una la indemana, insa daca stai in mediul urban, poti, totusi, sa te indrepti spre astfel de optiuni de business. 

Idei de afaceri la tara cu 5000 de euro 

1. Plantatie cu gazon 

Daca ai o cantitate mare de teren, poti creste gazon. Aceasta poate fi o piata deosebit de profitabila, mai ales daca vinzi scolilor pentru terenurile de sport si multor companii sau oameni ce isi doresc gradini ingrijite si frumoase.   

De asemenea, aceasta poate o varianta excelenta de business daca semnezi contracte cu firme de peisagistica, ce se ocupa de amenajarea gradinilor si a diferitelor spatii exterioare.

2. Sera cu plante medicinale 

Poti cultiva ierburi pentru uz medicinal, tratamente de infrumusetare si in scopuri culinare. Este o idee de afacere la tara cu 5000 de euro ce merita sa fie luata in vedere, deoarece plantele medicinale sunt la mare cautare in prezent.  

Acestea pot fi vandute marilor firme sau consumatorilor interesati din mediul online. Cel mai bine este sa te orientezi catre mai multe tipuri de plante, precum sunt anasonul, brusturele, galbenelele si sunatoarea. In acest fel reusesti sa detii o oferta vasta, de unde clientii sa aiba de unde alege.  

3. Culturi de lavanda 

Lavanda este folosita in parfumuri, la gatit si in diferite tratamente naturiste. In plus, este o planta ornamentala deosebita, ce reuseste sa aduca un plus de eleganta in case.  

Spre deosebire de celalalte tipuri de plantatii, poti castiga bani frumosi din vizitarea culturii. Fotografii sunt incantati de pozele artistice din lavanda, asa ca poti inchiria terenul pentru astfel de activitati. Sedintele foto de nunta sunt cele mai reusite in lanurile de lavanda, asa ca ai toate motivele pentru care sa faci acest lucru.  

4. Agricultura din arbori si arbusti 

Poti folosi terenul pe care il detii, pentru a creste copaci, plante si arbusti pentru gradinile de acasa ale consumatorilor. Poti vinde cu amanuntul direct consumatorilor sau poti sa te axezi pe centrele de gradinarit locale.  

Pentru a avea succes, este indicat sa cresti copaci ce se dezvolta bine in climatul regiunii tale. Acest lucru asigura rezultate excelente tuturor gradinarilor amatori si nu numai. 

5. Plantatie de brazi 

Piata brazilor de Craciun este sezoniera, dar foarte buna. Datorita durabilitatii naturale a brazilor, aceasta este o afacere de succes, usor de condus si excelenta pentru un profit exceptional.  

Daca te incanta aceasta idee, ia un credit de la Credius, astfel incat sa dispui imediat de banii necesari afacerii. In cazul in care te temi de nivelul ratelor lunare, foloseste acest calculator de rate, pentru a te asigura ca ai cum sa rambursezi suma treptat, fara probleme.  

6. Firma de constructii de sere 

Te-ai putea specializa in proiectarea si constructia de sere profesionale. Cultivatorii comerciali si pasionatii de gradini doresc adesea sa achizitioneze acest tip de servicii de constructie. 

Astfel, daca ai inclinatie in aceasta zona, nu mai sta pe ganduri, ci porneste de indata o afacere in acest sens! 

7. Plantatie de ciuperci 

Ciupercile reprezinta un generator bun de bani. Acestea au preturi destul de piperate pe piata, mai ales daca iti indrepti atentia catre soiurile de lux.  

Astfel, daca iti doresti sa obtii profit important intr-o perioada scurta de timp, cultiva ciuperci. Acestea au nevoie de doar cateva saptamani de la plantare, pentru a putea fi vandute.  

8. Productie de viermi 

Vermicultura este procesul de cultivare a viermilor. Exista multe tipuri de produse pe care productia de viermi le poate crea, precum sunt serurile din viermi pentru plante de interior, viermii  pentru momeala de pescuit si ramele de pamant, care sunt ideale pentru imbunatatirea solului.  

9. Crescatorie  de melci 

Poti incepe o ferma de melci, deoarece aceasta piata este in crestere, motiv pentru care poti obtine un venituri considerabile in timp. 

Creste melci de specialitate, ideali pentru restaurantele fine, unde se servesc preparate deosebite. 

10. Ferma de pasari 

Cresterea pasarilor atat pentru consum, cat si pentru productia de oua este o idee buna de afacere la tara.  

Ia in considerare cateva tipuri speciale de pasari, precum sunt gainile de vanat, prepelitele sau fazanii. Acest lucru poate creste semnificativ profitul, prin diferentierea fata de ceilalti crescatori locali. 

Aceasta este una dintre cele mai populare idei de afaceri la tara cu 5000 de euro, spre care se orienteaza majoritatea antreprenorilor, deoarece este usor de pus in practica si de succes, in majoritatea cazurilor. 

11. Ferma de capre 

Caprele au o rata scazuta de mortalitate, se simt bine in climatele mai reci si sunt in general destul de sanatoase. O ferma de capre poate merge in mai multe directii de comert: vinderea caprelor pentru carne sau comercializarea produselor realizate din branza si lapte. 

In plus, poti face sapun si lotiuni din lapte de capra, pentru a le vinde en-gros, local sau online.

12. Turism 

Daca ai o casa la tara cu un design exceptional, iar aceasta este situata intr-o zona turistica, atunci ai toate sansele sa castigi bani frumosi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa deschizi un site sau sa o promovezi pe platformele destinate cazarilor, astfel incat sa o transformi in pensiune.  

Prin urmare, singurii bani de care ai nevoie sunt cei destinati deschiderii website-ului, ideal pentru promovare.  

In concluzie, ia aminte la aceste idei de afaceri la tara cu 5000 de euro si alege-o pe cea care consideri ca se potriveste perfect stilului tau de viata, pasiunilor si preferintelor tale. Este bine ca business-ul sa ti se potriveasca perfect, pentru a lucra cu pasiune in fiecare zi din viata ta.  

Daca ai si alte idei de afaceri, insa nu dispui de banii necesari, ia un credit cu selfie de la Credius. Tot ceea ce trebuie este sa faci este sa-ti faci o poza, iar in cateva minute beneficiezi de suma dorita.