Ce este Biroul de Credit? Credite pentru cei cu istoric negativ

Birourile de credit (sau agențiile de raportare a creditelor) primesc de obicei rapoarte despre soldurile cardului de credit, ratelor sau împrumuturilor la data închiderii extrasului de cont. Dar diferite birouri de raportare a creditelor se pot actualiza la viteze și frecvențe diferite, ceea ce face dificil să știi când vei vedea o schimbare a scorurilor tale de credit. Deși birourile de credit nu iau decizii de creditare, ele sunt instituții financiare foarte puternice, iar informațiile conținute în rapoartele lor pot avea un impact substanțial asupra viitorului financiar al unei persoane.

Astfel, există câteva informații pe care trebuie să le cunoști despre Biroul de Credit!

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Ce este biroul de credit?

Un birou de credit, cunoscut și ca agenție de raportare a creditelor, este o organizație care colectează și cercetează informații individuale de credit și le vinde creditorilor contra unei taxe, astfel încât aceștia să poată lua decizii privind acordarea de credite sau acordarea de împrumuturi.

Cum funcționează birourile de credit

Birourile de credit colaborează cu toate tipurile de instituții de creditare și emitenți de credite pentru a le ajuta să ia decizii de împrumut. Scopul lor principal este de a se asigura creditorii că au informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii de creditare. Clienții tipici pentru un Birou de Credit includ bănci, creditori ipotecari, emitenți de carduri de credit și alte companii de creditare financiară personală.

Birourile de credit nu sunt responsabile pentru a decide dacă o persoană ar trebui sau nu să li se acorde credit; ei doar colectează și sintetizează informații despre scorul de credit al unei persoane și oferă acele informații instituțiilor de creditare. Consumatorii pot fi, de asemenea, clienți ai birourilor de credit și primesc același serviciu – informații despre istoricul lor de credit .

Ce trebuie să știi despre Biroul de Credit?

  • Un birou de credit colectează și cercetează informații individuale de credit și le vinde creditorilor contra unei taxe, astfel încât aceștia să poată lua decizii cu privire la acordarea de împrumuturi.
  • Birourile de credit atribuie scoruri de credit persoanelor fizice pe baza istoricului de credit pe care le adună.
  • Scorurile de credit sunt predictori importanți dacă te vei califica sau nu pentru credit și în ce condiții.
  • Birourile de credit nu decid dacă vei obține sau nu credit – ei doar colectează și sintetizează informații cu privire la riscul tău de credit și le oferă instituțiilor de creditare.

Desigur, există și IFN-uri, precum Credius, care oferă servicii de creditare și persoanelor care se regăsesc pe lista celor rău platnici. Siguranța acordării unui astfel de credit este la fel de mare, datorită procedurii și tehnologiei avansate pe care Credius o utilizează.

Înainte de a solicita un credit de nevoi personale de la Credius, nu este nevoie să verifici rapoartele de credit în mod regulat, astfel încât să poți vedea unde te afli și să te asiguri că nu există erori. Poți accesa suma de bani de care ai nevoie exact atunci când îți dorești. Fie că vrei un credit pentru mașină sau pentru o vacanță, Credius îți oferă suma de bani de care ai nevoie!