Cum să îți faci și respecți bugetul pentru cumpărăturile de sărbători

Perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă timp mai mult petrecut cu cei dragi și cadouri de Crăciun. Vrei să le faci surprize tuturor, iar lista de daruri pe care o pregătești este lungă. Marea provocare a acestei perioade este să reușești să cumperi la timp toate cadourile și să nu depășești bugetul alocat. Pentru că este indicat să ai un buget cât mai clar pentru cumpărăturile de sărăbători, dacă vrei să nu te confrunți cu probleme financiare pe final de an.

Lista de cheltuieli pentru sărbătorile de iarnă

Primul pas în stabilirea unui buget de cheltuieli pentru această perioadă a anului este lista de cumpărături. Spre deosebire de cea pe care o ai la tine când faci cumpărăturile săptămânale, aceasta este mai lungă și mai elaborată. În decembrie poți avea multe momente importante care să-ți pună la încercare bugetul personal. Dacă ai copii sau nepoți, Moș Nicolae este primul moment din lună în care vei face cadouri. Urmează pregătirile pentru cel mai important moment din decembrie, Crăciunul, apoi Anul Nou, pe care îl poți petrece acasă cu cei dragi, într-o vacanță tradițională la munte sau exotică pe plajă. Lista de cumpărături din decembrie poate cuprinde și cadouri pentru petrecerea de Secret Santa de la serviciu.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

De aceea este important să treci pe listă cât mai detaliat tot ce vei cumpăra în această perioadă. Poți începe prin a stabili ce cadouri vei face în acest final de an și ce sumă aproximativă vei aloca pentru fiecare cadou. Apoi cheltuielile mari, legate de masa de Crăciun, vacanța de Revelion (dacă este în plan) sau cheltuielile de deplasare la rude sau prieteni.

Completează lista cu detalii legate de achiziționarea unor produse specifice, precum bradul pe care o sa-l împodobești, decorațiuni de Crăciun, hărtie de împachetat cadouri și alte articole specifice. Cu cât lista este mai detaliată, cu atât mai clar îți va fi bugetul de care ai nevoie pentru sărbători.

De câți bani ai nevoie

Odată estimat bugetul, poți vedea ce poți acoperi din resursele proprii și, dacă este nevoie, de câți bani mai ai nevoie. Lista de cumpărături poate fi ajustată pentru a nu face un efort financiar foarte mare, dar există și posibilitatea de a lua un credit rapid, pentru a acoperi restul de bani și a avea un final de an așa cum și-ai dorit.

În acest caz, Credius poate fi o soluție optimă pentru un împrumut de nevoi personale. Procedurile de aplicare, analiză și acordare a creditului sunt simplificate, digitalizate și rapide, astfel încât să ai banii solicitați în câteva ore.

Un alt instrument util pus la dispoziție de Credius, pe care este recomandat să-l folosești înainte de a aplica pentru un credit este un calculator credit. Acesta îți permite să ai o imagine mai exactă a nevoilor financiare, dar și a posibilităților reale de returnare a împrumutului.

Folosind acest calculator credit, în funcție de salariu, poți estima valoarea ratei lunare și ponderea ei în totalul veniturilor, astfel încât aceasta să fie la un nivel suportabil. Nu ezita să folosești acest calculator credit nevoi personale înainte să aplici și să te împrumuți cu o sumă pe care să o poți returna în termenii asumați contractual.

Gestionează eficient fiecare cheltuială

Cu lista de cumpărături făcută și cu bugetul asigurat, poți începe! Alege cadoul potrivit fiecărei persoane dragi, cumpără cele mai frumoase decorații, alege pachetul de vacanță perfect, pune cele mai apetisante mâncăruri pe masă și ține cheltuielile sub control. În dreptul fiecărui lucru bifat de pe listă trece suma cheltuită și asigură-te că ai rămas în bugetul stabilit.  Există numeroase aplicații pentru telefon care te pot ajuta să urmărești și să completezi foarte ușor cumpărăturile făcute.

Profită de reducerile anumitor magazine, comandă online unde se poate pentru prețuri mai mici decât la raft și rezistă cât poți tentațiilor de moment care te pândesc în fiecare vitrină. Pentru anul viitor poți începe să te gândești la cadourile de Crăciun mai din timp, să economisești cât mai mult și să cumperi o parte dintre lucrurile pe care le dorești pe parcurs.

Gestionând eficient fiecare pas, vei reuși să faci față cu brio acestei provocări și să ai sărbători liniștite și fericite împreună cu cei dragi.