Credius aproba cereri de creditare prin recunoastere faciala in doar 5 minute

Cum ti se pare ideea de a putea beneficia de un credit online in doar cateva minute? Credius te ajuta sa te bucuri de sumele de care ai nevoie intr-un mod foarte simplu si rapid, prin prisma procedurii KYC.  

Daca te intereseaza sa afli cat mai multe informatii valoroase despre modalitatea in care pot fi oferite credite online, este recomandat sa citesti randurile de mai jos. Prin urmare, afla din acest articol ce inseamna KYC. 

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Ce inseamna KYC? 

KYC  sau „Cunoaste-ti clientul” reprezinta un set de proceduri necesare pentru verificarea identitatii unei persoane, inainte ca aceasta sa desfasoare diferite operatiuni bancare.  

Respectarea reglementarilor KYC poate ajuta la impiedicarea desfasurarii activitatilor de  spalare a banilor si a mai multor modalitati de frauda. Prin verificarea identitatii si a intentiilor unui client, in momentul deschiderii contului, si apoi intelegerea tranzactiilor acestuia, institutiile financiare bancare si nebancare sunt capabile sa identifice precis si rapid toate activitatile suspecte.

In conformitate cu KYC, clientii trebuie sa furnizeze diferite informatii, prin care sa dovedeasca identitatea si adresa. Pasii de verificare pot include analiza cartii de identitate si verificarea chipului. Pentru dovada adresei, facturile de utilitati sunt un exemplu de documentatie care poate fi cerut, in vederea realizarii si validarii unui cont bancar sau nebancar.  

Cu alte cuvinte, daca pana acum te intrebai ce inseamna KYC, afla ca acesta este un proces amplu, ideal pentru pentru a determina tipul clientului. Este, de asemenea, o cerinta legala pentru a respecta legile impotriva spalarii banilor. Institutiile financiare trebuie sa se asigure ca toti consumatorii se afla in concordanta cu legea si nu se implica in activitati infractionale. 

De ce este important KYC? 

Cerintele KYC au fost introduse in anii 1990. In urma atacurilor din 11 septembrie, SUA au adoptat legi stricte cu privire la KYC. Aceste schimbari au fost luate in calcul inainte de 9 septembrie, dar atacurile teroriste au oferit impulsul politic necesar pentru a le pune in aplicare mai rapid. 

Procedurile KYC ajuta la prevenirea furtului de identitate, spalarea banilor, frauda financiara, finantarea terorismului si alte infractiuni financiare. Nerespectarea poate atrage sanctiuni importante. 

Care sunt riscurile pe care le combate KYC:
-Furtul de identitate: KYC ajuta institutiile financiare sa stabileasca dovada identitatii juridice a unui client. Acest lucru poate preveni conturile false si furturile de identitate, realizate adesea prin prisma documentelor falsificate sau a documentelor de identitate furate.  

-Spalarea banilor: Se intampla ca atat sectoarele criminale organizate, cat si cele neorganizate sa foloseasca conturi fictive in banci, pentru a stoca fonduri pentru narcotice, trafic de persoane, contrabanda  si multe altele. Prin impartirea banilor pe o lista lunga de conturi, aceste sectoare criminale incearca sa evite suspiciunea.  

Frauda financiara: KYC este conceput pentru a preveni activitatile financiare frauduloase, cum ar fi folosirea unor acte de identitate false sau furate pentru a solicita un imprumut cu ajutorul unor conturi frauduloase.  

Cine trebuie sa foloseasca KYC? 

KYC este necesar pentru institutiile financiare care au de-a face cu diferite tipologii de clienti. Atunci cand o companie integreaza un nou client sau cand un client actual achizitioneaza un produs reglementat, se aplica, in general, procedurile standard KYC. 

Institutiile financiare care trebuie sa respecte protocoalele KYC sunt:
-Bancile; 

-Aplicatii fintech, in functie de activitatile in care se angajeaza; 

-Creditori privati si platforme de creditare. 

Reglementarile KYC au devenit o problema din ce in ce mai critica pentru aproape orice institutie care interactioneaza cu banii. Desi bancile trebuie sa respecte KYC pentru a limita frauda, ele transmit aceasta cerinta si acelor organizatii cu care fac afaceri. 

Factori de risc KYC 

O banca ar putea semnala anumiti factori de risc, cum ar fi transferuri bancare frecvent sau , tranzactiilr internationale. Un cont cu risc ridicat este monitorizat frecvent, iar clientului i se poate cere mai des sa-si explice tranzactiile sau sa furnizeze periodic diferite informatii importante despre activitatea sa.  

Motivele care pot declansa suspiciunile KYC pot fi: 

-Activitate de tranzactionare neobisnuita  

-Informatii noi sau modificari ale contului utilizatorului 

-Schimbarea ocupatiei clientului 

-Schimbarea naturii afacerii consumatorului 

-Adaugarea de noi parti la un cont 

Ce inseamna KYC – Documente necesare 

Analiza KYC se bazeaza pe verificarea identitatii si a locului de resedinta.  

Documentul necesar pentru procesul KYC la Credius este buletinul. Astfel, La Credius procesul KYC este unul extrem de simplu, de rapid si de eficient.  

Acest tip de KYC este unul atipic, deoarece in mod normal se cer mult mai multe documente si informatii din partea potentialilor clienti.  

Cum se desfasoara procesul KYC? 

Daca iti doresti un credit online la Credius sau doar un cont pentru o simulare credit, trebuie sa stii ca este necesar sa treci prin cativa pasi KYC.  

Acestia sunt: 

Pasul 1: Depunerea documentelor 

Un potential utilizator Credius este obligat sa prezinte documente pentru verificarea identitatii si a statutului de rezidenta.  

Pasul 2: Verificarea identitatii 

Se realizeaza verificarea identitatii prin prisma documentelor oferite si a metodei de recunoastere faciala. Trebuie sa iti faci o poza, sa o incarci in platforma, dupa care sa astepti aprobarea.  

Pasul 3: Extragerea informatiilor din buletin 

Dupa confirmarea identitatii, se extrag toate informatiile din buletin, care se incarca apoi in baza de date Credius. 

Pasul 4: Monitorizarea tranzactiilor 

Institutia verifica tranzactiile efectuate de client, iar orice tranzactie diferita sau frecventa este semnalata automat si apoi este supusa unor verificari stricte. 

Dupa parcurgerea tuturor pasilor de mai sus, clientul este considerat verificat KYC.  

Procesul poate fi considerat a fi extrem de simplu pentru utilizator, dar procesul de verificare facut de institutie necesita dedicare si vigilenta.  

Ce inseamna KYC? – Concluzii 

KYC este un proces crucial pentru multe organizatii din sectorul financiar care doresc sa ramana in conformitate cu reglementarile legale. Acestea ajuta la asigurarea unui mediu sigur si fara activitati infractionale, care ajuta afacerile sa prospere. 

Prin urmare, daca te intereseaza un credit rapid si sigur, apeleaza la ajutorul Credius si treci prin toti pasii KYC necesari. Doar in felul acesta te poti bucura oricand de sumele dorite, intr-un timp foarte scurt si cu un minim de efort.