Cum să-ți crești șansele de acordare a unui credit?

Obținerea unui credit presupune mai multe etape și nu garantează întotdeauna un răspuns pozitiv. Fiecare instituție care acordă finanțări are un set de reguli și condiții care trebuie respectate și îndeplinite pentru a primi aprobarea. Condițiile de acordare credit sunt importante pentru că își propun să asigure cât mai multor persoane acces la finanțare, dar să limiteze pe cât posibil situațiile în care banii nu mai sunt returnați, din diferite motive.

Dacă te-ai decis să apelezi la un credit, este important să urmezi câteva reguli, pentru a-ți crește șansele de a primi un răspuns pozitiv la solicitarea de acordare credit. Cu cât vei fi mai pregătit pentru a răspunde cerințelor, cu atât mai rapidă și mai sigură va fi procedura de aprobare.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Pași de urmat

Pentru început este important să stabilești exact ce tip de credit vrei. Există numeroase produse de finanțare pe piață, unele oferite de instituții bancare, altele de instituții financiare nebancare, unele de nevoi personale, altele auto sau imobiliare. Identifică clar nevoia de finanțare pe care o ai și corelează această nevoie cu tipul de împrumut care se potrivește cel mai bine cu acesta. Fiecare tip de produs de creditare are anumite caracteristici și limitări în utilizarea banilor. Un credit auto sau unul imobiliar vor putea fi folosite strict pentru aceste scopuri, în timp ce un împrumut pentru nevoi personale îți dă mai multă libertatea în utilizarea banilor, fără să fie nevoie să prezinți documente justificative. Și dobânda pentru un anumit tip de credit diferă, la fel si perioada de rambursare.

Încearcă să nu împrumuți toată suma de care ai nevoie. Cu excepția cazurilor în care este vorba despre o urgență medicală sau de altă natură, ce nu putea fi prevăzută, este bine să ai un avans cu care să completezi suma solitată ca și credit, pentru a acoperi valoarea de care ai nevoie. Cu cât avansul este mai mare, cu atât îți va fi mai ușor să primești aprobarea pentru un credit. O sumă de bani economisită este privită ca o dovadă de responsabilitate din partea instituției care îți va analiza solicitarea de credit. Anumite tipuri de credite au oricum un avans minim necesar, pe care trebuie să-l ai la momentul solicitării.

Asigură-te că respecți condițiile minime necesare pentru a aplica pentru un credit. Fiecare instituție care acordă împrumuturi solicită un set de condiții minime obligatorii pentru analizarea unei cereri de creditare. Unele sunt generale pentru toată piața și sunt impuse prin lege, altele țin de reglementările fiecărei entități sau sunt condiții specific pentru un anume tip de credit. Fie că este vorba de vârsta minimă de 18 ani, de cetățenia română, de un număr minim de luni de vechime la locul de muncă, de documente care să ateste statutul de pensionar sau includerea într-o anumită categorie de profesii liberale, aceste condiții minime trebuie îndeplinite pentru ca cererea să fie analizată.

Sunt anumite instituții de creditare care nu pot credita persoane care apar în Birou de Credite cu restanțe la împrumuturi contractate anterior și au, astfel, un istoric negativ. Dacă te afli în această situație și te întrebi ”eu cum obțin un credit?” documentează-te în legătură cu instituțiile care pot acorda împrumuturi, în anumite condiții, și celor care au antecedente financiare nefericite.

Daca iti doresti un credit fara verificare in biroul de credit atunci il poti obtine cu un minim de efort.

Fii sincer și cooperant. Acordarea unui credit are la bază încrederea, așa că este foarte important atunci soliciți un împrumut să furnizezi informații adevărate și exacte despre situația ta actuală. Instituțiile care și-au dezvoltat tehnologii inovative de acordare de credit online solicită într-o primă fază foarte puține documente, dar au căi de verificare de la distanță a veridicității infirmațiilor transmise de catre solicitant.

De asemenea, atunci când ești solicitat să furnizezi documente sau informații suplimentare, este bine să cooperezi și să le transmiți cât mai rapid, pentru a-ți păstra intacte șansele de acordare a unui credit.

Se poate acorda si un credit nevoi personale cu istoric negativ acelor persoane care pot demonstra ca au posibilitatea de a il returna.