Care sunt documentele de care ai nevoie pentru acordarea creditului?

Obținerea unui împrumut de la o instituție financiară bancară sau nebancară se face în baza unor documente pe care solicitantul trebuie să le furnizeze personal sau pe care instituția de credit le solicită altor instituții pentru a obține anumite informații și date despre solicitant. Tipul și numărul de documente de credit care trebuie depuse diferă de la caz la caz și pot influența durata aprobării împrumutului.

Timpul necesar pentru a obține banii doriți este influențat și de modalitatea de furnizare a documentelor solicitate. Dacă acestea trebuie depuse personal la sediul instituției de credit, timpul va fi mai lung decât în cazul opțiunii de a depune online actele solicitate. La Credius, timpul de procesare, aprobare și acordare a unui împrumut este simplificat foarte mult, pentru ca solicitantul să poată primi banii rapid, asta și datorită unor inovații în ceea ce privește procesarea și validarea informațiilor primite.

Suma credit:3 000 lei
1 500 lei 40 000 lei
- +
Perioada de plata:24 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

La capitolul documente acordare credit întâlnim documente obligatorii, solicitate fiecărui solicitant și documente opționale, cerute după caz.

Documente solicitate

Actul de identitate – este un document obligatoriu, care atestă identitatea solicitantului de credit. De asemenea, cu ajutorul actului de identitate se validează și două dintre condițiile obligatorii de acordare a împrumuturilor la Credius – vârsta minimă de 18 ani și cetățenia română, precum și atestarea domiciliului în România pentru aplicant. Copia actului de identitate se depune online, alături de celelalte documente necesare credit.

Cererea de credit – se completează online în câteva minute și este un alt document obligatoriu. Acesta cuprinde informații despre tipul de împrumut solicitat, suma dorită, perioada de creditare solicitată, dar și alte detalii necesare. Este de preferat ca înainte de a complete cererea de credit să utilizezi calculatorul de rate Credius, care, în funcție de suma și de perioada de rambursare introduse, îți va estima valoarea ratei lunare, astfel încât să ai o idee mai clară asupra nivelului acesteia comparativ cu veniturile disponibile.

Talon de pensie – acesta este un document solicitat în cazul persoanelor aflate la pensie și care solicită un credit. Este nevoie de o copie după cel mai recent talon de pensie.

Adeverința de venit – se solicită opțional salariaților care vor un împrumut, pentru a atesta valoarea veniturilor salariale obținute, dar ajută și la validarea condiției obligatorii solicitate, de a avea cel puțin o lună vechime la actualul loc de muncă.

La Credius numărul de documente credit solicitate direct este redus la minimum și permite o procesare rapidă a solicitărilor, astfel încât obținerea banilor necesari să se facă în cel mai scurt timp.