De când te-ai (auto)izolat în casă, din cauza pandemiei de coronavirus, probabil că îți este și mai dor de o vacanță. În așteptarea primei ocazii în care vei putea să pleci din nou într-o călătorie relaxantă, este bine să afli cum să-ți planifici bugetul pentru vacanță.
Cu Credius nu mai este nevoie să te deplasezi, fiindcă îți oferim o soluție complet disponibilă la distantă de un click – un credit online, fără adeverință de salariu sau alte documente, cu aprobare rapidă.
Destinația
Primul pas este să-ți faci o listă cu destinațiile în care vrei să ajungi. Nu ezita să treci cât mai multe locuri, pentru că este bine să ai opțiuni și să poți să îți faci un plan pe termen lung. Odată puse pe listă destinațiile, poți să începi să te informezi despre mai multe dintre ele, în funcție de perioada în care îți dorești să mergi, tipul de activități pe care vrei să le faci sau gradul de interes pe care îl ai pentru fiecare dintre ele. Adunând informații, vei avea o imagine mai clară asupra costurilor, opțiunilor de transport, cazare sau petrecere a timpului și vei începe să evaluezi mai bine și de ce bani pentru vacanță ai nevoie. Poți să economisești bani timp de câteva luni sau îți poți face bugetul apelând la un credit pentru vacanță. Este important să vezi care este perioada în care este cel mai bine să mergi într-o anumită locație. Dacă alegi să mergi în plin sezon sau când se desfășoară un eveniment major (festival, summit, concert, campionat sportiv etc), prețurile vor fi mai mari. Sunt destule locuri de care te poți bucura din plin și în extrasezon, la prețuri mai mici. Odată stabilită o destinație și o dată, ai opțiunea de a cumpăra un pachet turistic de la o agenție de turism, care să include toate serviciile de transport, cazare, mese, bilete la anumite locații sau evenimente, itinerarii ghidate etc. Cealaltă variantă este să îți organizezi singur călătoria. Fiecare dintre opțiuni are avantaje și dezavantaje inclusiv din punct de vedere financiar.
Transportul
În cazul în care decizi să îți organizezi vacanța pe cont propriu, transportul trebuie organizat din timp. Biletele de avion luate cu 3 luni înainte sunt mai ieftine decât cele cumpărate pe ultima sută de metri. Zborurile din anumite zile ale săptămânii (marțea, de exemplu) sunt mai ieftine decât în altele. Și la autocar sau tren trebuie să rezervi bilete din timp, pentru a prinde anumite curse. Dacă vrei să călătorești mai mult prin împrejurimile destinației principale de vacanță, poți închiria o mașină sau un scuter/o motocicletă, pe care trebuie să le rezervi din timp și unde, de obicei, se solicită și o garanție financiară pe durata rezervării.
Cazarea
Există numeroase site-uri unde poți să vezi opinii despre locurile în care vrei să te cazezi într-o anumită locație. Așa poți să-ți faci o părere minimală despre opțiunile pe care le ai. Alege o variantă care să-ți ofere cât mai multe din ce îți dorești de la un loc de cazare, dar nu mai mult. Dacă vei explora zilnic destinația de vacanță, camera de hotel va fi doar un loc unde îți faci un duș și dormi și nu va conta câte canapele are. Partea de buget vacanță care merge spre cazare trebuie să fie una optimă, nu să te limiteze din a face alte lucruri mai interesate. Nu uita că poți obține reduceri importante la cazare, prin early booking!
Alte cheltuieli
Indiferent câți bani de vacanță ai la dispoziție, mesele în oraș, biletele la diverse obiective turistice sau suvenirurile pentru prieteni pot să te facă să te cauți prin buzunare destul de des. Dacă nu vrei să fi preocupat prea mult să numeri banii pe care îi ai în buzunar, poți instala pe telefon o aplicație dedicată, cu care poți avea foarte ușor o situație clară a cheltuielilor pe durata vacanței. Și dacă vrei să fi relaxat din punct de vedere financiar in vacanța binemeritată, poți apela ușor la un credit pentru vacanță. Important este să te bucuri de fiecare clipă de relaxare.