De ce este importantă educația financiară?

Fie că vrei, fie că nu vrei, în fiecare zi intri în contact cu lumea financiară. De la obișnuitele plăți cash sau online, pe care le faci la magazine, până la ratele bancare sau complexele produse de investiții, acționezi în această lume și ești, la final de zi, în câștig sau pe pierdere. Noțiunile de educație financiară trebuie să îți fie la fel de cunoscute precum cititul sau matematica de bază, pentru că le folosești tot timpul.

În România, educația financiară este un concept încă nou pentru multă lume, deși trăim de ani buni într-o economie de piață, unde avem acces la toate instrumentele fiananciare. Un studiu realizat de agenția internațională de rating S&P plasează România pe ultimul loc între țările din Uniunea Europeană din punct de vedere al educației financiare, cu un procent de doar 22%, față de media europeană de 52%.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Noțiuni de educație financiară

Pentru a crește gradul de cultură în ceea ce privește utilizarea banilor, trebuie să îți construiești un ghid de educație financiară, care să te ajute să iei cele mai bune decizii.

Asimilarea noțiunilor de bază legate de educația și planificarea financiară te va ajuta să gestionezi mai eficient modul în care cheltui banii, cum alegi să-i economisești și când trebuie să te îndatorezi.

Vei învăța diferența dintre o nevoie și o dorință și vei cumpăra mai rar din impuls. Te vei obișnui să economisești mai des și să ai o ”plasă de siguranță”, în situații dificile. Îți vei diversifica opțiunile de investire a banilor, pentru a obține profit.

Este important ca, dacă decidem totuși să luăm bani împrumut, să căutăm totuși cel mai ieftin credit și să alegem cea mai scurtă perioada de creditare.

Cel mai important, însă, atunci când vine vorba de educație financiară, este că vei învăța și vei înțelege cum funcționează cele mai multe dintre produsele și instrumentele financiare de pe piață, reușind apoi să alegi soluția potrivită pentru fiecare situație. Credius îți este alături și îți oferă produse de creditare avantajoase și rapide, pentru orice situație.