5 întrebări la care să ai răspuns înainte de a solicita un credit

Nevoia unui credit apare în viața multor persoane atunci când resursele proprii nu sunt suficiente pentru achiziționarea unui bun sau serviciu necesar sau pentru rezolvarea unei situații urgente și neprevăzute.

Piața oferă numeroase produse bancare sau nebancare ce pot finanța nevoile unor persoane fizice sau juridice și tocmai această diversitate face ca alegerea uneia sau alteia dintre oferte să fie dificilă. Un împrumut presupune asumarea unor obligații financiare pe o perioadă determinată de timp, cu implicații asupra veniturilor lunare ale solicitantului. Tocmai de aceea, este important ca, odată ajuns într-o astfel de situație și înaintea oricărei decizii finale, să ai răspunsuri la câteva întrebări esențiale.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

La ce trebuie să răspunzi când vrei un credit:

  1. Cât de necesar este acest credit?

Situațiile în care te gândești la un împrumut au diverse grade de importanță și de urgență. Poți să ai nevoie de bani pentru un telefon nou sau pentru analize medicale. Importanța celor doua situații este diferită și trebuie să decizi care sunt cazurile în care apelul la un împrumut este absolut necesar. În același timp, momentul în care decidem că avem nevoie de un credit poate sau nu să fie amânat? Dacă vorbim de o urgență medicală sau de un electrocasnic stricat, este evident că situația are nevoie de o rezolvare imediată. Dacă însă vorbim de schimbarea telefonului actual cu ultimul model lansat pe piață, trebuie să vezi dacă nu se poate amâna achiziția pentru mai târziu, timp în care poți să economisești banii necesari sau o parte din suma necesară, astfel încât valoarea împrumutului să fie mai mică. Odată stabilită necesitatea iminentă a creditului, poți trece mai departe în analiza proprie.

  1. Ce sumă poți împrumuta?

În lipsa unor resurse proprii, valoarea bunului sau a serviciului de care ai nevoie este echivalentă cu suma pe care o poți solicita ca și împrumut. Însă atunci când vorbim de un împrumut, trebuie să fim conștienți și de capacitatea noastră de a returna, lunar, rata stabilită pe baza valorii totale a împrumutului. Această rată lunară nu poate să fie egală sau mai mare decât veniturile pe care le realizezi într-o lună, pentru că astfel ai ajunge să nu poți returna integral banii.  Credius îți pune la dispoziție un calculator cu care poți afla imediat valoarea orientativă a ratei pentru fiecare tip de credit, în funcție de valoarea împrumutului și de perioada de rambursare. Dacă această rată este sustenabilă, comparativ cu veniturile lunare, poți solicita împrumutul și vei primi o ofertă personalizată cu valoarea exactă a ratei lunare pe care trebuie să o plătești.

  1. Ce tip de împrumut să soliciți?

Produsele de creditare prezente pe piață sunt fie generale, destinația acestora fiind cea stabilită de solicitant, fără a fi nevoie ca ea să fie justificată, sau specifice, utilizarea banilor fiind clar stabilită. Dacă ai nevoie de un credit pentru cumpărarea unui televizor sau pentru o vacanță, există produse specifice de finanțare, cu condiții bine determinate și cu caracteristici mai avantajoase decât un credit de nevoi personale, unde destinația banilor este foarte generală. Dacă există credite destinate exact nevoii cu care te confrunți, este bine să te îndrepți în primul rând către acestea.

  1. Ce dobândă și ce perioadă de rambursare au creditele?

Analizează caracteristicile produselor de creditare și informează-te asupra tipului de dobândă – fixă sau variabilă, a valorii efective a acesteia și a perioadei maxime de rambursare. O perioadă mai mare de rambursare îți va permite să ai o rată lunară mai mică. De asemenea, este bine să vezi și dacă există opțiunea de rambursare anticipată a creditului și care sunt condițiile în care poți face asta.

  1. Cum obțin creditul și ce documente sunt necesare?

Procedurile de analiză și acordare a unui credit diferă de la instituție la instituție. Atunci când ai nevoie de un împrumut rapid, o procedură simplă este în avantajul tău. Cea mai avantajoasă soluție este un credit online, unde nu este nevoie să te deplasezi la sediul instituție care acordă împrumutul, interacțiunea fiind aproape exclusiv pe mail și telefonic. Credius a inovat permanent în acest sector și oferă produse de creditare online, cu procesare rapidă a documentelor și decizii imediate, astfel încât să ai banii în cont în ziua în care i-ai solicitat. Ce documente sunt necesare dacă vreau credit? Este o întrebare pe care trebuie să ți-o pui și să știi ce trebuie să pregătești. Pentru anumite tipuri de credite este necesar doar un act de identitate, urmând ca orice document suplimentar să fie solicitat punctual.

Credius îți oferă cel mai ieftin credit de nevoi personale, 100% online, pentru situațiile care nu mai pot aștepta.