Află cum te ajută cunoașterea limitelor de consum în a face economii

Fiecare dintre noi s-a aflat cel puțin o dată în situația în care, întors de la cumpărături, a costatat că a achiziționat lucruri de care nu are nevoie. Sau că am ajuns să nu mai avem bani cu câteva zile înainte de finalul lunii și suntem în situația de a ne împrumuta de la prieteni sau a lua un credit pe termen scurt, până la următorul salariu.

Suntem într-o societate bazată foarte mult pe consum și testăm aproape zilnic limitele bugetului de care dispunem. Tocmai de aceea, este important să înveți și tu cum să faci economii și să îți gestionezi mai eficient banii. Pentru asta trebuie să stabilești niște limite de consum, în care să te încadrezi.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Reguli de urmat

Disciplina financiară se poate realiza doar urmând un set de reguli. Acestea nu sunt complicate, dar ”tentațiile” zilnice sunt mari și fie uiți de ele, fie nu te poți abține și le încalci.

Una dintre primele reguli important de urmat este să-ți stabilești bugete de cheltuieli pentru categoriile importante, în fiecare lună. Bugetul de care dispui este, păstrând proporțiile, asemeni bugetului de stat. Așa cum fiecare minister primește la început de an un buget, pe care trebuie să-l administreze timp de 12 luni, așa și categoriile tale de cheltuieli trebuie să aibă o sumă în care să se încadreze. Odată ce ți-a fost virat salariul, trebuie să îl împarți între chirie/rată la bancă, cheltuieli de întreținere, utilități, factura de telefon, bani pentru benzina/abonament pentru transport public, alimente, etc. Poți să aloci bani si pentru ieșirile cu prietenii, film sau excursii și ar fi indicat să îți rămână o sumă și pentru situații neprevăzute, precum o urgență la stomatolog sau o problemă la mașină. O astfel de organizare a banilor de care dispui te va ajuta să fii mai organizat, să înveți că există anumite limite de consum și chiar te va ajuta să descoperi cum să faci economii.

Orice ieșire la cumpărături poate să-ți dea peste cap bugetul, așa că este indicat să pleci de acasă cu o listă cu produsele pe care îți propui să le achiziționezi și să încerci să o respecți. Dacă o să cumperi haotic și impulsiv, o să constați că o parte dintre produsele cumpărate nu-ți sunt de folos și le vei arunca sau îți vor ocupa inutil spațiu în casă. Lista de cumpărături te ajută să oprești risipa cu care ne confruntăm adesea și te va ajuta să faci economii.

Daca ai deja probleme cu creditarea, poti apela la credite urgente pentru rau platnici pentru a-ti plati datoriile si a iesi din impas.

Cumpără inteligent. Asta înseamnă să profiți de reduceri, să alegi cele mai bune oferte și să cumperi, acolo unde este cazul, produse de bună calitate, pe care le poți utiliza mai multă vreme, fără să fie nevoie să le înlocuiești.

Bugetul de stat, cu care am comparat bugetul tău, poate beneficia de rectificări, pentru a suplimenta banii pentru anumite capitole de cheltuieli. Pentru bugetul tău există anumite produse de creditare, care te pot ajuta în anumite situații limită. Credius are produse de creditare pe termen scurt, care îți sunt la îndemână, se pot accesa ușor și au costuri mici. Poți obține un credit online în rate, doar cu buletinul, cu termen de aprobare de numai 60 de minute!