Cat de intelept este sa iei un credit pentru a face investitii

Ideea de a suplimenta veniturile curente cu alte surse pasive de castig determina multe persoane sa caute variante diverse de investitii. Recomandarea consultantilor este ca aceste investitii sa fie facute folosind resurse financiare proprii. Orice investitie de acest tip prezinta un grad mai mare sau mai mic de risc, iar in eventualitatea pierderii banilor investiti, bugetul de cheltuieli curente personal sau al familiei nu trebuie sa fie afectat.
Inainte de a faci orice investitie personala, trebuie sa analizezi riscurile, perioada de recuperare a investitiei si marja de profit asociata fiecarui tip de investitie. Exista o corelatie intre acesti trei factori. O investitie cu un grad scazut de risc are o profitabilitate mai mica, obtinuta pe o perioada medie sau lunga de timp, in timp ce investitiile care promit castiguri ridicate pe termne scurt, au un grad mare de risc.
Avand in vedere diversitatea si complexitatea tipurilor de investitii pe care le ai la dispozitie, poti apela pentru inceput la consultantii in investii, care se pot ocupa de investirea banilor tai intr-un mix de produse investitionale cu un grad de risc potrivit profilului tau. Ei se vor ocupa de plasarea investitiei si iti vor comunica permanent evolutia produselor din portofoliu, recomandand o anumita strategie, in functie de miscarile de pe piata. Aceste servicii presupun un comision de administrare a investitiilor, dar ofera o anumita siguranta, datorita expertizei pe care consultantii o au in acest domeniu.
Daca doresti sa administrezi singur investitiile personale, o poti face, avand la dispozitie numeroase platforme care faciliteaza plasarea banilor in diverse tipuri de produse investitionale. Este nevoie de anumite cunostinte privind functionarea acestei piete si o cunoastere a mecanismelor si factorilor care influenteaza fiecare tip de produs investional. Ai control total asupra banilor tai si iti asumi 100% beneficiile, dar si riscurile deciziilor luate.

Cele mai cunoscute tipuri de investii in 2021

Titluri de stat – reprezinta instrumente financiare prin care cetatenii pot imprumuta statul, pentru ca acesta sa-si poata achita datoriile. Sunt emise pe perioade determinate si, cand ajung la maturitate, pot fi rascumparate de la cetateni contra sumei primite si a unei dobanzi fixe. Acestea sunt cele mai sigure investitii existente pe piata. Castigul din dobanda nu este foarte mare si depinde foarte mult de evolutia inflatiei.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Fonduri de investitii – cu ajutorul acestor instrumente, banii mai multor investitori privati sunt pusi la comun si investiti de catre o institutie specializata in diverse plasamente financiare. In functie de gradul de risc al plasamentelor, castigurile pot fi mai mari sau mai mici, dar gestionarea lor de catre specialisti face ca randamentele sa fie, in cea mai mare parte, pozitive si cu un grad mic de risc pentru posesorii unitatilor de fond.

ETF-uri – Exchange Traded Fund (ETF) reprezinta un portofoliu diversificat de active, cu o lichiditate mai mare decat a fondurilor de investitii si cu un potential mai mare de castig in timp.

Investitii imobiliare – pe o piata care arata inca un mare potential de crestere, investitia intr-o proprietate imobiliara poate fi una inspirata, daca exista fonduri initiale suficiente. Aceasta poate produce venituri recurente, prin inchiriere sau poate fi vanduta pentru un anumit timp, pe un varf de cerere.

Criptomonede – interesul pentru acest tip de investitii a crescut foarte mult in ultimii ani, iar in 2021 este o optiune pentru multe persoane fizice care doresc sa investeasca pe termen scurt. Randamentele obtinute anul trecut si in prima parte a nului 2021 au fost foarte buna, dar volatilitatea foarte ridicata, chiar si de la o zi la alta, face din criptomonede unele dintre cele mai riscante investitii de pe piata.

Indiferent de produsul investitional ales, sansa de a avea castiguri importante in urma acestor plasamente este reala, dar, la fel de reala este si posibilitatea de a pierde sumele investite. Este un risc ce trebuie constientizat si asumat inainte de a face primul pas in aceasta directie. Tocmai de aceea, ideea de a face un credit pentru a investi prezinta un risc serios si trebuie sa fie bine cantarita. Economisirea si investirea banilor din resurse proprii reprezinta cea mai indicata optiune.
Credius are produse de finantare pentru persoane fizice, care pot fi folosite pentru nevoi personale, fara a fi necesara justificarea cheltuirii banilor.
In cazul persoanelor juridice care au nevoie de resurse pentru investitii, Credius pune la dispozitie produsul Credit IMM, care asigura dezvoltarea si consolidarea oricarei afaceri mici si mijlocii.

Citeste si despre: verificare biroul de creditcum se calculeaza dobanda la credit.