Cum se calculeaza dobanda la credit?

Multe dintre situatiile in care ai o problema de ordin financiar, pe care nu o poti rezolva cu fonduri proprii se pot rezolva cu un credit. Pentru persoanele in varsta acest gen de situatii poate aparea destul de des, din cauza faptului ca nivelul veniturilor din pensii este mai mic decat in perioada in care erau salariati. Pe de alta parte, aceste persoane se pot confrunta cu situatii neprevazute, in special de ordin medical, in care este nevoie de plata unor sume mari de bani intr-un timp scurt.
Daca esti pensionar si vrei sa afli mai multe despre solutiile pe care le ai la indemana, cum se calculeaza dobanda la credit, ce dobanzi se aplica precum si care sunt lucrurile carora sa le acorzi o atentie sporita, citeste acest material.

Credit pentru pensionari – cand il folosesti?

Statutul de pensionar aduce in unele cazuri multe batai de cap in relatia cu anumite institutii. Inclusiv cele financiare. Un pensionar nu mai este privit ca fiind la fel de bancabil ca un salariat de 30 de ani.
Confruntati cu diverse probleme de sanatate, care necesita interventii chirurgicale sau trebuie sa urmeze tratamente medicale complexe, pot ajunge in situatia de avea nevoie de un imprumut.
Unele institutii financiare pot fi mai flexibile decat altele cand vine vorba de pensionari. Criteriu varsta devine unul important si chiar eliminatoriu. IFN-uri precum Credius au dezvoltat produse de finantare dedicate pensionarilor, la care varsta nu este un criteriu de evaluare. Poti sa aplici fara sa-ti faci griji in privinta anilor.
Chibzuinta este insa o calitate pe care este bine sa o ai la orice varsta. De aceea, atunci cand vrei sa aplici pentru un credit, este important sa cunosti foarte bine conditiile de acordare si costurile imprumutului.
Un instrument precum cel de calculator dobanda, pus la dispozitie de Credius, te va ajuta să afli foarte repede ce costuri presupune un credit rapid online pentru pensionari.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Calcul concret

Un calculator precum cel pus la dispozitie de Credius este un instrument foarte util cand vrei sa afli cum se calculeaza dobanda la credit. El te ajuta sa descoperi care este suma maxima pe care o poti imprumuta pe o perioada anume de timp, avand o rata lunara care sa poata fi platita din veniturile pe care le ai la dispozitie, pana la achitarea integrala a creditului. Sa prezentam un exemplu concret. Pentru un credit de 5000 de lei, pe o perioada de 24 de luni, rata lunară a unui imprumut la Credius este de 518 lei. Costul total la finalul contractului este de 12432 lei.
Daca vrei o rata mai mica, poti solicita creditul pe o perioada mai mare de timp sau poti cere mai putini bani. Tot asa, modificand fie numarul de luni, fie suma solicitata, poti sa ajungi la o rata mai mare, in cazul in care ai resurse pentru a o plati lunar. Ce este important este ca acest calculator dobanda tine cont si de DAE (Dobanda Anuala Efectiva) si de comisioanele aplicabile unui imprumut la Credius.
Daca vrei sa aplici la un credit pentru pensionari, analizeaza din timp costurile, folosind instrumente precum un calculator dobanda si ajusteaza-ti suma solicitata la posibilitatile reale de achitare lunara a ratelor, astfel incat sa te bucuri cu adevarat de credit.

Citeste si despre: ce inseamna refinantarea creditului, .