Credit Auto vs Leasing – ce ar trebui sa alegi?

Daca planifici sa iti cumperi o masina noua, felicitari! Stim ca o asemenea achizitie este un pas important. Fie ca este un automobil cu motor conventional, hibrid sau electric, indiferent de sasiu sau culoare, acesta poate fi considerat o schimbare importanta. Costul unei masini noi poate fi greu de acoperit fara ajutor din partea unei institutii bancare sau a unui IFN, printr-un credit auto.

Plata in rate ar putea fi o optiune convenabila si rapida. Exista si alternativa de leasing, in cazul in care nu te-ai hotarat inca in privinta modelului masinii si ai dori sa o testezi o perioada. Pentru ca asemenea decizii nu ar trebui sa fie luate in graba, te vom ajuta sa raspunzi la intrebarea…

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Credit Auto vs Leasing – care te avantajeaza mai mult?

Exista cateva diferente notabile intre cele doua servicii. Acestea tin de dreptul de proprietate asupra masinii, timpul in care masina iti este livrata, precum si alte aspecte importante.

Poate ca doresti sa lasi in urma masina ta actuala si sa optezi pentru un autoturism mai performant, insa ar trebui sa stii ce avantaje si dezavantaje are fiecare dintre aceste optiuni financiare. Citeste si afla in continuare:

Cine este considerat a fi proprietarul?

Acesta este un prim factor ce face distinctia intre leasing vs credit auto. Mai exact, cine are drept de proprietate asupra masinii? Daca apelezi la un serviciu de leasing, societatea ce ofera serviciul este considerata a fi proprietarul, pe durata intregului contract. De ce? Pentru ca leasing-ul auto este un serviciu de inchiriere. De aceea, tu esti doar utilizatorul masinii si iti este acordat doar dreptul de folosinta asupra sa, pentru perioada convenita.

La finalul perioadei poti opta intre a prelungi contractul, a cumpara masina sau a o returna companiei de leasing. Avantajul principal este ca daca masina nu este pe placul tau, o poti returna, pentru a alege un model mai potrivit. In cazul unui credit online, avantajul este ca tu esti proprietarul masinii. Imprumutul consta in suma de bani ce o achiti prin ratele lunare, intr-o perioada determinata de timp.

In cat timp vei primi masina?

In cazul leasing-ului, acesta este destul de rapid. Poate dura aproximativ 2 zile pana cand cererea ta este aprobata, dupa care masina este gata de a fi preluata. Daca alegi un credit auto, trebuie sa stii ca lucrurile ar putea fi mai complexe de atat.

Suma imprumutata ajunge la tine simplu si rapid, insa raman anumite etape birocratice ce trebuie duse la bun sfarsit pentru a putea primi si utiliza masina. Acestea pot consta in constituirea gajului pe masina (masina devine garantia ca iti vei achita datoria contractuala), virarea banilor in contul vanzatorului etc.

Ce se intampla daca vrei sa achiti mai devreme?

Rambursarea anticipata este diferita in functie de ceea ce alegi: leasing vs credit auto. In cazul leasing-ului auto, poti realiza rambursarile anticipate partiale oricand doresti. Pentru rambursarea anticipata totala, trebuie sa astepti 12 luni de la data la care intra in vigoare contractul.

Daca alegi un credit auto, poti rambursa intreaga suma de indata ce dispui de ea. Trebuie doar sa notifici institutia bancara sau IFN-ul ca doresti sa inchizi creditul. Indiferent de ce produs financiar ai prefera, este important sa-l alegi pe cel ce ti se potriveste cel mai bine!

Leasing vs credit auto? Noi avem raspunsul! Apeleaza acum la Credius pentru un credit auto, simplu si rapid! Aplici online, din confortul casei tale si banii ajung la tine cu viteza luminii!