Tips & Tricks pentru a economisi bani

Daca ai o stare financiara buna te vei simti mai implinit, mai fericit si vei avea timp sa te relaxezi, sa te ocupi de hobby-uri in loc sa te fii mereu ingrijorat ca nu ai destui bani pentru lucruri esentiale sau pentru produsele pe care ti le doresti.

Pentru a ajunge sa fii confortabil financiar, vei fi nevoit sa faci cateva modificari in viata ta. Partea buna este ca aceste schimbari sunt mici si usor de implementat in rutina ta zilnica, iar beneficiile sigur te vor determina sa faci primul pas.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Iata cateva tips&tricks care te vot ajuta sa faci economii:

1.Respecta regula de 30 de zile

De fiecare data cand vrei sa cumperi ceva care nu este absolut necesar, trece respectivul produs pe lista celor 30 de zile cu data in care urmeaza sa iti reevaluezi dorinta. Daca dupa ce trec cele 30 de zile inca mai vrei sa cumperi acel lucru, poti sa o faci, dar este posibil chiar sa uiti ca ti l-ai dorit.

2.Gateste mai mult acasa

Poate fi tentant sa comanzi tot timpul mancare deoarece nu mai trebuie sa petreci mult timp in bucatarie. Dar exista o solutie si anume retete rapide care se pot gati in maxim 15 minute si pe care ti le poti pregati in avans ca sa le iei a doua zi pachet la munca.

3. Plateste-ti la timp imprumuturile

Daca ai avut nevoie de imprumuturi rapide, este important sa te organizezi astfel incat sa platesti mereu la timp ratele. Astfel, eviti penalizarile si platesti doar suma stabilita la inceput ca dobanda lunara. De asemenea, este o idee buna sa platesti mai intai toate datoriile si apoi sa decizi cum imparti banii ramasi.

4. Imprumuta in loc sa cumperi

Inainte sa cumperi orice, gandeste-te mai intai daca nu ai putea imprumuta acel lucru, in special daca este vorba despre un lucru pe care il vei folosi realist doar o data sau de doua ori. Spre exemplu, daca vrei sa mergi cu cortul, dar nu este ceva ce faci constant, nu ai putea imprumuta echipamentul de la un prieten?

5. Fii la curent cu promotiile

De ce sa platesti pretul intreg cand poti cumpara un produs la reducere? Investeste o parte din timpul tau pentru a urmari promotiile, atat la lucrurile care sunt pe lista de dorinte, dar si pentru articolele necesare. Majoritatea supermarketurilor au zile cand ofera produse la un pret mai redus, profita de oferte!

6. Elimina plata recurenta

Plata recurenta este o inovatie utila pentru a achita facturile la utilitatile care sunt necesare pentru un trai confortabil dar nu este recomandata pentru aplicatiile de divertisment. Folosind acest tip de plata poti uita unde se duc banii si sa ajungi in situatia in care platesti un serviciu pe care nu il utilizezi.

7. Plateste-te pe tine

Poate fi greu sa economisesti, mai ales daca o vezi ca pe o corvoada. Un truc util este sa tratezi aceasta economie ca pe o factura pe care trebuie sa o platesti lunar. Astfel, in ziua cand achiti toate facturile, nu uita sa iti transferi o suma prestabilita si in contul de economii.

Cheia succesului este economisirea eficienta a banilor care sa iti permita sa pui o suma considerabila de bani deoparte dar sa nu simti ca te limitezi si ca iti interzici lucruri. Cu ajutorul trucurilor de mai sus, te vei bucura de o viata confortabila si vei reusi sa ai bani si pentru lista ta de dorinte.