Ce beneficii financiare ai atunci cand cumperi o masina electrica?

Masinile electrice castiga teren in preferintele romanilor si ideea achizitionarii unui astfel de autoturism este mai realizabila ca oricand. Facilitatile oferite la achizitia unei masini 100% sau hibride prin programul guvernamental RABLA PLUS reduc destul de mult pretul final de achizitie pentru client. In ultimii ani, producatorii auto au reusit sa optimizeze costurile si sa reduca si costurile de fabricare a unei masini electrice, astfel incat acest tip de autovehicul sa fie accesibil unui public mai larg.

Daca esti interesat de achizitia unei masini electrice, ai la dispozitie mai multe variante de cumparare. Cel mai avantajos este sa o achizitionezi din fondurile proprii si benficiind de tichetul Rabla oferit de stat. Astfel, nu mai ai alte costuri legate de cumparare in perioada urmatoare, ci doar de intretinere.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Insa nu toata lumea are propriile economii la dispozitie pentru a achita integral costul unei masini electrice. Ce faci intr-o astfel de situatie? Ai optiunea unui credit sau a leasing-ului auto. Afla din acest material ce caracteristici are fiecare dintre aceste variante, cum poti folosi un calculator credit auto pentru a-ti stabili limitele de finantare si ce avantaje are un credit online.

Optiuni de finantare pentru achizitia unei masini electrice

Leasing-ul este o optiune frecvent folosita pentru achizitia unei masini. In special persoanele juridice apeleaza la aceasta varianta de finantare, pentru ca ofera posibilitatea unor optimizari fiscale. Dar exista si leasing-ul pentru persoane fizice. Avantajul acestei variante este ca poti sa platesti rate accesibile pentru masina dorita, cu un avans mic. Toate costurile de intretinere sunt incluse in rata si toate operatiunile de asigurare si revizie pentru autoturism sunt efectuate de catre firma de leasing. Dezavantajul major este ca firma de leasing este proprietarul masinii pe tot parcursul perioadei contractuale. Astfel, posibilitatile de utilizare a masinii sunt limitate pentru persoana care o conduce, avand nevoie de acordul firmei de leasing in anumite situatii (de exemplu cand vrei sa iesi cu masina din tara).

Un credit bancar este o alta varianta de finantare atunci cand nu ai toti bani pentru a achizitiona o masina electrica. Avantajul intr-o astfel de situatie este ca, din momentul achizitiei, esti proprietarul masinii si nu ai limitari in utilizarea acestuia. In functie de suma de care ai nevoie pentru achizitie, poti sa aplici pentru un credit auto sau un credit de nevoi personale.

Creditul auto este un produs financiar dedicat achizitiei de autoturisme. Se acorda pe o perioada rezonabila de timp si se poate folosi doar cu acest scop, fara ca destinatia banilor sa poata fi schimbata.

Celalalt tip de credit este recomandat atunci cand ai nevoie de o suma mai mica. De altfel, caracteristicile unui credit de nevoi personale sunt ca nu ofera limite mari de creditare si nici perioade mari de rambursare, fiind un produs destinat rezolvarii unor situatii urgente. Avantajul este ca se acorda rapid si nu este necesara furnizarea de documente justificative pentru utilizarea banilor.

De ce este bine sa folosesti un calculator credit auto?

Aceste tipuri de credite sunt disponibile atat la institutii bancare, cat si la IFN-uri. Credius ofera astfel de finantari, inclusiv pentru achizitia unei masini electrice. Daca vrei sa cumperi o astfel de masina, poti sa aplici pentru un imprumut rapid la Credis. Ai toate motivele sa faci asta.

In primul rand ai la dispozitie un calculator credit auto, care te ajuta sa afli pe loc care sunt posibilitatile de creditare, in functie de perioada pe care se acorda imprumutul si de suma solicitata. Rata lunara estimata te ajuta sa vezi care este limita pana la care te poti imprumuta in siguranta, fara a avea un dezechilibru la nivelul veniturilor.

Consultarea unui astfel de calculator credit auto este primul pas recomandat, daca vrei un credit pentru o masina electrica. Dupa ce ai aflat care ar fi rata lunara optima, poti sa aplici pentru suma dorita. Fiind vorba despre un credit online, toate procedurile vor dura foarte putin, astfel incat sa folosesti cat mai rapid banii.

Suma maxima pentru care poti aplica la Credius daca vrei sa cumperi o masina electrica este de 50200 de lei. Suma se acorda pe o perioada de minim 6 luni si maxim 5 ani. Perioada optima pentru fiecare solicitant poate fi estimata, asa cum am mai spus, cu ajutorul acelui calculator credit auto pus la dispozitie de Credius. Cu doar un act de identitate si cererea de creditare completata poti sa dai startul procedurilor de analiza si aprobare a creditului de care ai nevoie. Aprobarea se obtine in 5 minute, semnarea contractului se face online si banii pot fi virati direct pe card sau ridicati de la o banca agreeata cu Credius.vEste foarte simplu si comod sa-ti cumperi o masina electrica, daca alegi sa iei un credit online de la Credius!

Beneficii fiscale dupa achizitia unei masini electrice

Daca ai rezolvat problema financiara si ai banii necesari pentru a cumpara o masina electrica, este timpul sa profiti de moment si sa urmezi toate procedurile pentru achizitie. Odata bifati toti pasii, esti posesorul masinii mult dorite! Si pentru ca este una electrica, te vei bucura de alte facilitate de natura financiara. Primul este ca, in calitate de posesor de masina electrica, nu mai platesti impozit anual. Acest tip de autoturism, echipat cu tehnologii care reduc emisiile poluante, este scutit de taxe. O alta facilitate importanta este ca majoritatea primariilor permit parcarea masinilor electrice pe drumurile publice gratuit. Asadar, o alta scutire de natura financiara de care te vei bucura. Sunt si locuri special amenajate pentru parcarea exclusiva a masinilor electrice, precum si statii de incarcare pentru acestea. Nu in ultimul rand, costurile anuale de intretinere a unei masini electrice sunt mai mici decat in cazul unei masini echipate cu un motor termic.

Daca toate aceste beneficii financiare sunt motivante pentru a lua decizia de a achizitiona o masina electrica, este timpul sa incepi demersurile pentru cumparea uneia. Nu uita de posibilitatile de finantare disponibile, foloseste cu incredere un calculator credit auto pentru a alege nivelul optim de finantare, aplica pentru un credit online la Credius si bucura-te de calatorii lungi, silentioase si confortabile intr-o masina electrica!