Exista posibilitati de imprumuturi pentru tineri fara loc de munca?

Obtinerea unui credit atunci cand nu ai un venit stabil este o misiune destul de dificila. Sunt insa institutii de finantare care pot acorda imprumuturi pentru tineri fara loc de munca, in anumite conditii. Daca esti intr-o astfel de situatie, afla care sunt conditiile si situatiile in care poti abtine banii doriti, in lipsa unei surse stabile de venit.

Exista si institutii de credit care acorda credit fara loc de munca, in masura in care cel aflat in aceasta ipostaza dovedeste venituri solide permanente. Institutiile bancare catalogheaza veniturile in doua clase, prima clasa fiind cea care ofera siguranta accesarii, iar a doua a intregirii veniturilor de baza in vederea cresterii limitei de creditare.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum

Obtinerea unui credit fara loc de munca stabil este mai simpla la IFN decat la banci care sunt mai exigente cand vine vorba de venituri.

Poti sa obtii o suma de bani imprumut chiar daca nu ai un contract de munca, cu conditia sa faci dovada obtinerii unor venituri permanente.

Solutiile de finantare de acest gen se gasesc indeosebi in portofoliul IFN-urilor. De la aceste societati cu conditii laxe de creditare pot sa soliciti un credit online fara loc de munca.

Acest lucru este posibil pentru ca IFN-urile accepta mai multe forme de castiguri lunare, nu doar cele salariale si din pensie. Poti sa obtii venituri din activitati independente, din indemnizatie de somaj, indemnizatie de crestere copil, PFA, dividende s.a.m.d. Chiar si bancile accepta o categorie mult mai larga de venituri, nebazandu-se exlusiv pe veniturile obtinute din salarii ori din pensii.

Intr-o astfel de situatie aparte se regasesc tinerii, studentii pe perioada vacantelor scolare, dar si persoane aflate in prag de pensionare pe care multi angajatori se feresc sa le mai angajeze.

Exista si o categorie a parte de cetateni care sunt dornici sa acceseze un imprumut ‘fara servici’, aceste persoane obtinand venituri netaxabile, care nu sunt inregistrate la ANAF.

Sansele cele mai mari de a contracta un imprumut doar cu buletinul fara loc de munca le aveti daca va adresati IFN-urilor axate pe microcreditare. Dar vom explica pe larg care este procedura in randurile urmatoare.

Oamenii spera sa obtina un imprumut online fara loc de munca, dar orice IFN iti cere o dovada de venit la accesare.

La un imprumut online fara loc de munca aspira de regula somerii, persoanele aflate intre doua job-uri, dar si cei ce muncesc independent.

Exista alternative la veniturile din salarii?

Iata cateva dintre ele:

  • cupon de pensie
  • contract de chirie
  • copii dupa dividend
  • extras de cont prin care sa dovedesti ca incasezi o suma stabila lunar
  • contract de management
  • alocatii
  • indemnizatie de somaj

O varianta de a obtine bani imprumut este apelarea la aceste credite rapide nebancare oferite de IFN-uri in anumite conditii.

Trebuie sa stiti ca nu toate creditele rapide sunt accesabile de cei ce nu a un loc de munca stabil.

Dimpotriva, astfel de produse financiare nebancare, unde nu exista cerinta unui loc de munca (macar pe durata derularii contractului de imprumut) sunt rare, dar exista.

Evident, alegerea este a societatii nebancare, dar si aceasta trebuie sa respecte prevederile legale.

Paradoxal sau nu, a acorda credite rapide, nu inseamna in mod definitoriu ca IFN-ul nu se bazeaza pe acoperirea riscurilor asociate, fie chiar si prin dobanzi.

Nu este o regula ca acolo unde sunt dobanzi foarte mari, respectiva societate acorda in mod clar bani imprumut fara un loc de munca stabil.

Bani imprumut fara loc de munca pot obtine oamenii, apeland la creditele rapide de la IFN-uri, in conditiile in care indeplinesc niste conditii minime obligatorii:

  • sa aiba o varsta minima de 18 ani
  • sa detina un buletin,
  • sa prezinte o factura de utilitati prin care pot justifica ca locuiesc la adresa dupa buletin
  • sa posede un cont bancar si sa poata arata un extras de cont.

Tinand cont ca mai toate IFN-urile, chiar si multe dintre banci, accepta ca venituri o plaja mult mai larga decat se accepta in trecut, in prezent exista o posibilitate destul de ridicata de a obtine bani din postura de neangajat.

Spre exemplu, poti aduce drept venituri de la dividende pana la chirii sau alte forme de venituri taxabile.

De regula, obtinerea unei sume de bani imprumut fara loc de munca se poate face intr-un timp foarte scurt, daca ai o forma de venit trecuta prin fiscalitate la zi.

Nu dureaza mai mult de 48 de ore sa obtii suma de bani dorita. Din acest motiv aceste forma de creditare se numesc „rapide”.

Microcreditele sunt posibil a fi accesate online, simplu si rapid, de aceea si sunt atat de populare.

Prin urmare, orice client trebuie sa aduca dovezi de venituri, pentru ca institutia financiara sa-i poata determina gradul de indatorare.

Astfel, astazi, se pune mai putin accentul pe locul de munca, pe vechimea in munca, si mai mult pe bonitatea clientului, pe veniturile obtinute.

Acest deziderat ofera garantia institutiei financiare ca acest client isi poate rambursa creditul in conditiile stabilite prin contract, la termen.

In ultimul timp se remarca o mai mare disponibilitate a institutiilor financiare pentru creditare.

Bancile au renuntat la celebra adeverinta de venit, marsand pe inspectarea veniturilor folosindu-se de ANAF. Dupa cum stiti, la ANAF se inregistreaza veniturile obtinute din toate tipurile de activitati, inclusiv din cele independente.

IFN-urile si-au marit pragul maxim de creditare si au crescut perioada de acordare, in conditiile in care eligibilitatea nu s-a schimbat prea mult.

In contextul actual, foarte multe persoane ramase fara serviciu cauta astfel de credite fara loc de munca. Va spunem sincer ca fara un venit cert nu ai cum sa convingi o institutie financiara sa te imprumute.

Daca e vorba insa de o suma mica de bani, si totusi incasezi un venit sezonier, s-ar putea sa ti se aproba credit nevoi personale fara loc de munca.

Citeste si despre: verificare biroul de creditcum se calculeaza dobanda la credit.